skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty do przygotowania sałatki. Będziemy gotować z wieprzowiną, powinna być bez żył, bez kości, bez tłuszczu, chudy kawałek, odpowiednia jest szynka lub polędwica. Sałata czerwona cebula. Lepiej jest wziąć świeże mięso, wstępnie rozmrozić zamrożone. Możesz wziąć gotowane mięso, a następnie usmażyć. Ogórki są marynowane, powinny być pyszne same w sobie, Wybierz swojego ulubionego ambasadora ogórków. Olej roślinny do smażenia wieprzowiny.
Krok 2:
Opłucz wybrane mięso pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym lub serwetką, pokrój w paski. Rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny i ciągle mieszając smaż pokrojoną wieprzowinę do miękkości. Jeśli wieprzowina nie mieści się w jednej warstwie na patelni, usmaż mięso w dwóch krokach. W tym kroku wieprzowinę można lekko posolić i w razie potrzeby dodać zmielony czarny pieprz. Połóż mięso na papierowych serwetkach i ostudź.
Krok 3:
Ogórki kiszone pokroić w paski i złożyć w głęboką salaterkę.
Krok 4:
Obierz cebulę, posiekaj na półpierścienie i włóż do naczyń do pokrojonych ogórków.
Krok 5:
Włóż smażone mięso do salaterki do wcześniej przygotowanych składników.
Krok 6:
Dodaj majonez do sałatki i wymieszaj. Posmakuj soli i dodaj w razie potrzeby. Nie dodawałam już soli do sałatki, chyba że podczas smażenia wieprzowiny.
Krok 7:
Schłodzić sałatkę przed podaniem. Sałatka wydaje się prosta, ale okazuje się naprawdę pyszna. Do codziennej przekąski może wymagać towarzystwa w postaci ziemniaków lub innego przystawki. Ale na świątecznym stole będzie wyglądać odpowiednio, gdzie oprócz niego będzie inna przystawka i sałatki, doskonale zacieni wiele potraw.
ta sałatka ma tylko trzy składniki i każdy z nich jest wart uwagi.
mięso powinno być świeże, nie twarde, bez obcych zapachów, kości i tłuszczu. W samej sałatce nie odgrywa wiodącej roli, ale może zepsuć smak całego dania,
podobnie jak ogórki, ponieważ w sałatce to one odgrywają kluczową rolę. Dlatego wybierając ogórki, zwróć szczególną uwagę na ich smak: nie powinny być kwaśne, gorzkie i miękkie. Odpowiednie są średniej wielkości lekko solone ogórki lub korniszony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 142 kcal/100g