skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najważniejsze jest przygotowanie w odpowiedniej ilości składników, które będą uczestniczyć w tej akcji.
Krok 2:
A następnie musisz obrać wszystkie warzywa z łuski lub skórki i zacząć kroić. Równolegle podpalamy patelnię lub rondel, w którym wszystko zostanie ugotowane i wlej olej. Najpierw musisz pokroić cebulę.
Krok 3:
Jeśli olej się rozgrzeje, Wyślij do niego cebulę. Niech się smaży, ale żeby się nie przypaliło.
Krok 4:
Następnie zmiażdż buraki. Format słomy jest całkiem odpowiedni na tę okazję. Chociaż jeśli lubisz gotować w innym formacie, pokrój w inny.
Krok 5:
Ten format nadaje się również do marchwi.
Krok 6:
Jeśli cebula jest lekko usmażona, możesz wysłać do niej marchewkę z burakami. Lub usmaż każdy składnik osobno, ale wtedy będziesz musiał wziąć więcej oleju. W międzyczasie warzywa są smażone, konieczne jest dodanie soli i cukru do soku pomidorowego (lub przewijanych pomidorów).
Krok 7:
Smaż warzywa, aż będą miękkie. I natychmiast zalej je sokiem pomidorowym. Dusimy je przez godzinę na małym światełku pod pokrywką.
Krok 8:
Dodaj przyprawy do przyszłego smażenia, wymieszaj wszystko. Musisz drobno posiekać czosnek.
Krok 9:
Włóż zmiażdżony czosnek i ocet na patelnię na 10 minut przed wyłączeniem. Podczas gdy wszystko się gotuje, przygotuj słoik i pokrywkę do konserwacji. Myjemy, sterylizujemy przez 5-10 minut.
Krok 10:
Wskazane jest sterylizowanie słoików na krótko przed gotowością smażenia, aby natychmiast zapakować je na gorąco. Przykręcając mocno pokrywkę, zawiń słoik w ręcznik. Tak przygotowane smażenie jest przechowywane do zimy w chłodnym miejscu.
i więcej porad:
1. Produkty. Powinny być soczyste i ciasne. Możesz dodać wszystko, co kochasz do smażenia. Oprócz produktów podstawowych są to papryka, seler, fasola, kawałki smalcu itp.
2. Sól. Nie żałuj, bo wtedy barszczu nie można solić. Ale nie daj się ponieść emocjom, ponieważ możesz dodać sól do smaku-tak jakbyś Zwykle gotował smażenie.
3. Sposób krojenia. I możesz ciąć nożem i zetrzeć różne tarki (tylko nie małe!).
4. Pomidor. Można go samodzielnie ugotować, zmiksować pomidory lub kupić w sklepie sok lub pastę pomidorową (rozcieńczoną wodą do konsystencji soku). Można go również przygotować z mielonych kiszonych pomidorów.
5. Ocet. Bez niego w tym przypadku nigdzie. Pieczeń musi trwać do zimy! Możesz wziąć biały ocet lub ocet jabłkowy.
6. Przyprawa. Nie możesz tego położyć. Jeśli kładziesz, to te, których zwykle używasz. Trzymaj się tylko środków!
7. Olej. Idealnie prawdziwe, słonecznikowe.
8. Wyjałowienie. 15 minut-i możesz być spokojny o przechowywanie takiej konserwacji.
9. Smażenie można przygotować na świeżo, siekając i zamrażając, pakując w torebki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g