skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne składniki, myjemy mięso, myjemy warzywa i myjemy
Krok 2:
Przede wszystkim zmierz wymaganą długość rękawa i zawiąż jedną krawędź-będzie działać jako naczynie do pieczenia
Krok 3:
Ziemniaki kroimy dowolnie, w tym daniu Lubię kliny
Krok 4:
I włóż pokrojone ziemniaki do rękawa do pieczenia
Krok 5:
Pokrój paprykę w paski
Krok 6:
Pokrój cebulę
Krok 7:
Dowolnie kroimy Kabaczek-dodajemy go do woli, nie jest to główny element i tylko uzupełnia gotowe danie
Krok 8:
Natychmiast wkładamy wszystkie warzywa do rękawa - Bardzo wygodne, ponieważ naczynia pozostają czyste
Krok 9:
Kroimy wieprzowinę, dziś chciałem ją pokroić w paski, ale prawdopodobnie warto było ją pokroić na większe-nie było zbyt wygodnie mieszać
Krok 10:
Dodaj ulubione przyprawy-dziś mam oregano, rozmaryn i mieloną czarną paprykę, bez której prawie każde danie nie może się obejść
Krok 11:
Solim
Krok 12:
Dodaj olej roślinny
Krok 13:
Wlej trochę wody
Krok 14:
Zamknij drugą krawędź rękawa i dobrze wymieszaj bezpośrednio w rękawie
Krok 15:
Przenosimy rękaw na blachę do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę, po 30 minutach wskazane jest odwrócenie rękawa i odesłanie go z powrotem do piekarnika
Krok 16:
Do podania kroimy świeże warzywa-te, które kochasz, a ja dziś będę miał pietruszkę
Krok 17:
Ziemniaki z wieprzowiną są gotowe, teraz ostrożnie, aby nie poparzyć się parą, przeciąć rękaw i nałożyć na talerze
Krok 18:
Smacznego!
chcę powiedzieć osobno o kabaczku-wydawało mi się, że jest zbędny w tym naczyniu i najprawdopodobniej nie dodam go więcej do takich potraw. Ale raz spróbować oczywiście można;) prawda?
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g