skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki-umyj brokuły, obierz czosnek
Krok 2:
Pokrój brokuły w różyczki.
Krok 3:
Czosnek pokroić w drobną kostkę
Krok 4:
Rozgrzej olej w rondlu i usmaż w nim czosnek z papryką
Krok 5:
Wprowadź brokuły, dosłownie podsmaż je lekko, zalej wodą tak, aby kapusta była pokryta gdzieś w połowie (ilość wody zależy od kształtu kstruli) i gotuj na wolnym ogniu do pożądanego stopnia wysmażenia. Duszone brokuły można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
brokuły są uważane za jeden z najzdrowszych rodzajów kapusty. W ludzkim ciele kapusta jest łatwo trawiona i trawiona.
przepis na duszone brokuły jest prawdopodobnie najłatwiejszym przepisem na tę kapustę.
należy zauważyć, że używając mrożonych brokułów w tym przepisie, czas jego przygotowania należy sprawdzić w instrukcjach na opakowaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g