brokuły w oliwie z czosnkiem

to danie to łatwy Motyl! Idealny dla tych, którzy podążają za figurą. Najczęściej jem duszone brokuły, gdy jestem na diecie, ponieważ jest to niezwykle lekkie i niskokaloryczne danie, bardzo sycące. Brokuły są jakoś bardziej gotowane w różnych delikatnych kombinacjach, a to danie ma ostry i pikantny smak. Dobrze jest jeść zarówno na zimno, jak i na gorąco.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 33 % 4 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki-umyj brokuły, obierz czosnek

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój brokuły w różyczki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czosnek pokroić w drobną kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej olej w rondlu i usmaż w nim czosnek z papryką

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wprowadź brokuły, dosłownie podsmaż je lekko, zalej wodą tak, aby kapusta była pokryta gdzieś w połowie (ilość wody zależy od kształtu kstruli) i gotuj na wolnym ogniu do pożądanego stopnia wysmażenia. Duszone brokuły można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

brokuły są uważane za jeden z najzdrowszych rodzajów kapusty. W ludzkim ciele kapusta jest łatwo trawiona i trawiona.
przepis na duszone brokuły jest prawdopodobnie najłatwiejszym przepisem na tę kapustę.
należy zauważyć, że używając mrożonych brokułów w tym przepisie, czas jego przygotowania należy sprawdzić w instrukcjach na opakowaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy