Serce wołowe duszone w koncentracie pomidorowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Umyte serce osuszyć na ręczniku lub serwetce,pokroić na małe kawałki i usmażyć na oleju na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 3:
Posyp je mąką, smaż, aż się zrumienią.
Krok 4:
Włóż mięso do małego rondla.
Krok 5:
Dodaj gorącą wodę lub bulion do mięsa, przykryj garnek pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny.
Krok 6:
Na patelni usmażyć drobno posiekaną cebulę na oleju.
Krok 7:
Dodaj ocet, liść laurowy, cukier, koncentrat pomidorowy. Obsmażać.
Krok 8:
20-30 minut przed końcem duszenia mięsa dodaj smażenie do garnka. Sól i pieprz. Jako dodatek podawaj gotowany ryż,makaron, ziemniaki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g