skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować naleśniki z wątroby wołowej z cebulą i kwaśną śmietaną, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania nienagannych naleśników wątrobowych z ryżem.
Krok 2:
Aby przygotować danie, weź osiemset gramów wątroby wołowej, a następnie usuń z niej folię i dobrze spłucz, a następnie pokrój wątrobę na małe, dowolne kawałki.
Krok 3:
Pokrój jedną główkę cebuli w dowolne duże plasterki.
Krok 4:
Weź maszynkę do mięsa i umieść na niej duży ruszt, a następnie przełóż posiekaną wątrobę z cebulą przez maszynę do mięsa do głębokiej miski i dodaj do niej sól do smaku.
Krok 5:
Rozłóż sto gramów ryżu gotowanego do połowy do wspólnej miski.
Krok 6:
Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany lub majonezu do wspólnej miski i dodaj do smaku mieszankę czerwonej i czarnej papryki.
Krok 7:
Rozbij jedno jajko kurze do miski z mięsem mielonym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Włóż pięćdziesiąt gramów mąki pszennej premium do wspólnej miski i dodaj do niej dwa ząbki czosnku, które przepuść przez specjalną prasę.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i odstaw ugotowane mięso mielone i moczyć w przyprawach przez około piętnaście minut.
Krok 10:
Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego i dobrze podgrzej na dużym ogniu kuchenki.
Krok 11:
Ugotowaną mieloną wątrobę rozprowadź łyżką stołową na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i uformuj naleśniki, które następnie smaż przez dwie minuty z jednej strony na umiarkowanym ogniu kuchenki.
Krok 12:
Odwróć naleśniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i smaż je na umiarkowanym ogniu kuchenki przez dwie minuty z drugiej strony, aż będą całkowicie ugotowane, a następnie ułóż ugotowane naleśniki wątrobowe na talerzu.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i dość szybki przepis na pyszne naleśniki z wątroby wołowej ze śmietaną i cebulą! Pamiętaj, aby ugotować bezbłędne naleśniki wątrobowe na rodzinny obiad lub lunch i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem! Standardowa smażona wątroba na prostej patelni jest banalna, ale delikatne, soczyste i pachnące naleśniki wątrobowe z cebulą i kwaśną śmietaną z ryżem to oryginalne, niezapomniane i smaczne danie na cały czas! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g