placki z wątróbki wołowej z cebulą i ryżem ze śmietaną

oryginalne obfite danie z niedrogich i zdrowych produktów! Dość prosty i szybki przepis na naleśniki z wątroby wołowej z cebulą, gotowanym ryżem i kwaśną śmietaną, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 26 % 8 g
węglowodany 32 % 10 g
159 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować naleśniki z wątroby wołowej z cebulą i kwaśną śmietaną, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania nienagannych naleśników wątrobowych z ryżem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować danie, weź osiemset gramów wątroby wołowej, a następnie usuń z niej folię i dobrze spłucz, a następnie pokrój wątrobę na małe, dowolne kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jedną główkę cebuli w dowolne duże plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź maszynkę do mięsa i umieść na niej duży ruszt, a następnie przełóż posiekaną wątrobę z cebulą przez maszynę do mięsa do głębokiej miski i dodaj do niej sól do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż sto gramów ryżu gotowanego do połowy do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany lub majonezu do wspólnej miski i dodaj do smaku mieszankę czerwonej i czarnej papryki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij jedno jajko kurze do miski z mięsem mielonym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż pięćdziesiąt gramów mąki pszennej premium do wspólnej miski i dodaj do niej dwa ząbki czosnku, które przepuść przez specjalną prasę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i odstaw ugotowane mięso mielone i moczyć w przyprawach przez około piętnaście minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego i dobrze podgrzej na dużym ogniu kuchenki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowaną mieloną wątrobę rozprowadź łyżką stołową na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i uformuj naleśniki, które następnie smaż przez dwie minuty z jednej strony na umiarkowanym ogniu kuchenki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć naleśniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i smaż je na umiarkowanym ogniu kuchenki przez dwie minuty z drugiej strony, aż będą całkowicie ugotowane, a następnie ułóż ugotowane naleśniki wątrobowe na talerzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i dość szybki przepis na pyszne naleśniki z wątroby wołowej ze śmietaną i cebulą! Pamiętaj, aby ugotować bezbłędne naleśniki wątrobowe na rodzinny obiad lub lunch i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem! Standardowa smażona wątroba na prostej patelni jest banalna, ale delikatne, soczyste i pachnące naleśniki wątrobowe z cebulą i kwaśną śmietaną z ryżem to oryginalne, niezapomniane i smaczne danie na cały czas! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy