naleśniki w plastikowej butelce na serwatce
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki.
Krok 2:

Włóż lejek do butelki.
Krok 3:

Dodaj mąkę, sól, cukier.
Krok 4:

Dodaj rozbite jajka, olej roślinny, serwatkę.
Krok 5:

Zamknij butelkę pokrywką.
Krok 6:

I zaczynamy ubijać ciasto w butelce. Po prostu trzeba ją dobrze wstrząsnąć.
Krok 7:

Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem.
Krok 8:

Ostrożnie wlej ciasto na patelnię.
Krok 9:

Aby równomiernie rozprowadzić na patelni.
Krok 10:

I usmaż naleśniki.
Krok 11:

Jak zwykle.
Krok 12:

Po obu stronach.
Krok 13:

Dopóki nie pokryją się złotą skórką.
Krok 14:

Naleśniki są gotowe.
Krok 15:

Można podawać z herbatą.
Krok 16:

Wraz ze śmietaną, dżemem lub dżemem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g

