naleśniki w plastikowej butelce na serwatce

ekspresowa opcja szybkiego naleśnika-dla ciebie! Naleśniki przygotowane według takiego przepisu kulinarnego bardzo podobają się mojej przyjaciółce. Spróbuj zrobić naleśniki, a mile zaskoczysz gości na Ostatki. Naleśniki w butelce są łatwiejsze do przygotowania niż zwykle. Cała sztuczka polega na wymieszaniu składników w prostej plastikowej butelce, a następnie po prostu wlej powstałe ciasto na patelnię i usmaż naleśniki jak zwykle. Dla bezpieczeństwa nadal ubijam ciasto w mikserze, a następnie wlewam do butelki.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 63 % 19 g
153 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż lejek do butelki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę, sól, cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj rozbite jajka, olej roślinny, serwatkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zamknij butelkę pokrywką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I zaczynamy ubijać ciasto w butelce. Po prostu trzeba ją dobrze wstrząsnąć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie wlej ciasto na patelnię.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Aby równomiernie rozprowadzić na patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I usmaż naleśniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jak zwykle.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po obu stronach.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dopóki nie pokryją się złotą skórką.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Naleśniki są gotowe.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Można podawać z herbatą.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wraz ze śmietaną, dżemem lub dżemem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy