skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój filet z kurczaka wzdłuż na porcje. Pokonaj trochę każdy kawałek. Tylko trochę.
Krok 2:
Na bardzo gorącej patelni usmaż każdy kawałek na złoty kolor.Patelnia powinna być bardzo gorąca, aby mięso natychmiast się upieczyło i zachowało wszystkie soki w kawałku.
Krok 3:
Przykryj blachę do pieczenia folią i ułóż na niej smażone kawałki fileta z kurczaka. Posyp każdy kawałek solą i przyprawami trochę według własnego gustu. Cebulę obrać, opłukać w zimnej wodzie i drobno posiekać. Każdy kawałek mięsa posyp drobno posiekaną cebulą.
Krok 4:
Otwórz puszkę pieczarek w puszkach i spuść płyn. Jeśli masz całe pieczarki, pokrój je na talerze lub po prostu na pół.
Krok 5:
Ułóż pieczarki na mięsie.
Krok 6:
Zetrzyj ser na średniej tarce i obficie posyp każdy kawałek na wierzchu.
Krok 7:
Możesz też trochę posypać świeżymi ziołami. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 30 minut.
Krok 8:
Wyjmij gotowe danie z piekarnika, ostudź trochę i podawaj , gdy jest gorące. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!
filet z kurczaka świetnie komponuje się z grzybami i serem. Możesz użyć absolutnie dowolnych grzybów-nawet pieczarek, nawet leśnych, które najpierw będą musiały zostać ugotowane. Odpowiednie są również mrożone grzyby, które należy najpierw rozmrozić, a może nawet trochę podsmażyć z cebulą.
uwielbiam pieczarki w puszkach i upewniam się, że są w całości. Używam całych pieczarek w wielu potrawach-sadzę je na szaszłykach do kebabów, dodaję do zupy, szczególnie doskonale ozdabiają zupę puree, dodaję je do pieczonego mięsa (jak w tym przepisie).
ogólnie filet z kurczaka gotuje się bardzo szybko, a jeśli nadal używasz piekarnika, to podczas gotowania możesz zająć się swoimi sprawami lub zrobić coś dodatkowego, na przykład sałatkę lub sos.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g