pieczarki w puszkach z filetem z kurczaka i twardym serem

pyszne i satysfakcjonujące danie na każdą ucztę! To bardzo smaczne i popularne danie można wykorzystać jako przystawkę lub przygotować dodatkową sałatkę warzywną lub dowolny dodatek. W każdym razie zapewniony jest obfity lunch lub kolacja. Gotuj z przyjemnością!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 17 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój filet z kurczaka wzdłuż na porcje. Pokonaj trochę każdy kawałek. Tylko trochę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na bardzo gorącej patelni usmaż każdy kawałek na złoty kolor.Patelnia powinna być bardzo gorąca, aby mięso natychmiast się upieczyło i zachowało wszystkie soki w kawałku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj blachę do pieczenia folią i ułóż na niej smażone kawałki fileta z kurczaka. Posyp każdy kawałek solą i przyprawami trochę według własnego gustu. Cebulę obrać, opłukać w zimnej wodzie i drobno posiekać. Każdy kawałek mięsa posyp drobno posiekaną cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Otwórz puszkę pieczarek w puszkach i spuść płyn. Jeśli masz całe pieczarki, pokrój je na talerze lub po prostu na pół.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż pieczarki na mięsie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na średniej tarce i obficie posyp każdy kawałek na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Możesz też trochę posypać świeżymi ziołami. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 30 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotowe danie z piekarnika, ostudź trochę i podawaj , gdy jest gorące. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!

filet z kurczaka świetnie komponuje się z grzybami i serem. Możesz użyć absolutnie dowolnych grzybów-nawet pieczarek, nawet leśnych, które najpierw będą musiały zostać ugotowane. Odpowiednie są również mrożone grzyby, które należy najpierw rozmrozić, a może nawet trochę podsmażyć z cebulą.

uwielbiam pieczarki w puszkach i upewniam się, że są w całości. Używam całych pieczarek w wielu potrawach-sadzę je na szaszłykach do kebabów, dodaję do zupy, szczególnie doskonale ozdabiają zupę puree, dodaję je do pieczonego mięsa (jak w tym przepisie).

ogólnie filet z kurczaka gotuje się bardzo szybko, a jeśli nadal używasz piekarnika, to podczas gotowania możesz zająć się swoimi sprawami lub zrobić coś dodatkowego, na przykład sałatkę lub sos.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy