mięso w sosie z papryką i papryką w powolnej kuchence

delikatne, rozpływające się w ustach danie mięsne to prawdziwa uczta. I to nie tylko słowa. Multicooker, uruchomiony we właściwym trybie, sprawi, że sucha wieprzowina będzie taka – delikatna i soczysta. Węgrzy i są uważani za autorów mięso w sosie z papryką i papryką jako pierwsze danie. Możesz podać go jako pierwsze danie, jeśli początkowo ugotowałeś dużo sosu. Ale we współczesnym świecie zwyczajowo gotuje się takie mięso jako drugie danie, podając je z różnymi dodatkami-z warzyw, makaronu, zbóż itp. Podajemy do każdego posiłku - zarówno w dni powszednie, jak i święta.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 21 % 6 g
180 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W klasycznej wersji bierze się wołowinę. Ale, jak pokazuje doświadczenie, możesz wziąć wieprzowinę. Tak więc zachowa się doskonale w procesie takiej, a mianowicie delikatnej metody gotowania. Zwłaszcza jeśli moczysz przez krótki czas. Pokrój kawałek mięsa na talerze, następnie na paski, a na koniec na małe plastry.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby sos był grubszy, posyp mięso mąką. Upewnij się, że nie ma jej dużo.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz możesz już wlać olej do miski multicookera i wysłać tutaj te kawałki. W tej chwili naszym reżimem jest "smażenie".

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia mięsa (pozwól mu smażyć przez 10 minut) i regularnie go mieszamy, nie pozwalając mu się przypalić, przygotujemy dodatkowy składnik potrawy – cebulę. Nie pory, nie sałata, ale zwykła, którą zawsze można znaleźć w kuchni. Obierz cebulę (wziąłem małą) i pokromuj dowolnie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i umyj marchewki. Upiększy również smak gotowego dania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bułgarska papryka nie może być wkładana, ale zmieni smak mięsa. Dlatego obieramy pieprz z nasion i łodyg, ustawiamy go w średniej wielkości plasterkach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ponieważ szybko to wszystko zrobiliśmy, wyślemy cebulę, marchewkę i paprykę do mięsa. Dobrze wymieszaj i smaż przez wszystkie minuty 5-7.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie zalej zawartość miski mieszanką kwaśnej śmietany z wodą (musisz wziąć tyle wody, aby gotowa mieszanka dobrze pokryła zawartość miski), papryką z różnymi przyprawami. Włącz tryb "duszenie" i gotuj na wolnym ogniu (dodając na samym końcu, 5 minut przed wyłączeniem, pastę pomidorową i sól) 50 minut. Zajrzyj do środka po pół godzinie – jeśli jest mało płynu, dodaj trochę wrzącej wody.

i więcej porad
mięso. Aby sucha wieprzowina była bardziej miękka, soczysta i delikatna, namocz mięso w wodzie. Zwykle odstawiam na około 30 minut, a następnie wyciskam delikatnie i lekko ubijam. Gwarantujemy, że miękka wieprzowina okaże się, jeśli zostanie pokryta cienką warstwą musztardy.
mięso powinno być świeże, nie zawieszone.

po namoczeniu należy osuszyć kawałek ręcznikiem papierowym.

mięso jest cięte średniej wielkości i w poprzek kierunku włókien.

przyprawy. Powinno być ich dużo. Może to być majeranek, papryka, Zira,liść laurowy, ziarna pieprzu itp.
płyn. Może się zmniejszyć, wlać, ale nie zimną wodę, ale wrzącą wodę.

Komponenty. Zamiast pasty pomidorowej możesz wziąć pomidory. Mąka posłuży jako zagęszczacz sosu. Nawiasem mówiąc, istnieją receptury, w których oprócz marchwi i papryki, takie jak men, nawet ziemniaki, czosnek.
gotowanie. Kiedy będziesz smażyć mięso, staraj się zachować odległość między kawałkami – lepiej podzielić mięso, jeśli jest ich dużo, i smażyć w kawałkach.
Sekwencja zakładek składników może się różnić. Na przykład najpierw usmaż cebulę i inne warzywa, usmaż mięso osobno, a następnie połącz wszystko i gotuj na wolnym ogniu. Ale tak dłużej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy