skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować wspaniałe paszteciki z mieszanego mięsa mielonego z bakłażanem, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania kotletów z idealnego mięsa mielonego bakłażana z ziołami.
Krok 2:
Aby przygotować mieszane mięso mielone, pokrój dwieście pięćdziesiąt gramów młodych bakłażanów na małe kawałki, jedną główkę cebuli i włóż do kubka blendera, a następnie dodaj do niego dwa ząbki czosnku i zmiel blenderem na gładką masę.
Krok 3:
Weź obszerną miskę i włóż do niej pięćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie ugotowaną masę bakłażana.
Krok 4:
Dodaj pół łyżeczki chmielu suneli, jedną trzecią łyżeczki kolendry i jedną trzecią łyżeczki ziry do ogólnej miski.
Krok 5:
Dodaj do miski pół łyżeczki chmielu suneli, jedną trzecią łyżeczki kolendry, jedną trzecią łyżeczki ziry, do smaku sól, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i rozbij do niej jedno jajko kurze.
Krok 6:
Dodaj do miski drobno posiekaną kolendrę i koperek do smaku.
Krok 7:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie odstaw ugotowane mięso mielone na około dwadzieścia minut.
Krok 8:
Weź wymaganą ilość ugotowanego mięsa mielonego, a następnie ubij go w dłoniach przez jedną do dwóch minut, a tym samym naprzemiennie formuj kotlety.
Krok 9:
Uformowane kotlety obtocz w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Krok 10:
Połóż kotlety na patelni umieszczonej na kuchence z dodanym do niej olejem roślinnym i rozgrzanym na wysokim ogniu kuchenki, a następnie smaż je na złoty kolor z każdej strony.
Krok 11:
Rozłóż jeden pomidor wstępnie pokrojony w pierścienie na kotletach, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie kotletów na małym ogniu kuchenki przez piętnaście minut.
Krok 12:
Ułóż ugotowane kotlety na porcjowanych talerzach i podawaj.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na gotowanie kotletów z niezwykłą kombinacją bakłażana i mielonego mięsa, które bez wątpienia spodoba się wielu i na pewno staną się jednym z Twoich ulubionych potraw. Pamiętaj, aby ugotować i wypróbować mieszane kotlety mielone z dodatkiem warzyw i ziół w sezonie bakłażana, a nikt nie może zapomnieć o niezrównanym smaku tych niezwykłych kotletów! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g