Pizza z ciasta kefirowego na patelni

będziesz zachwycony szybkością robienia pizzy! Pizza to znane danie, które mocno zadomowiło się w naszych kuchniach. I każda gospodyni przygotowuje pizzę w zależności od smaku, dodając lub wykluczając wszelkie składniki, które są obecnie w domu. Dlatego pizza jest ulubionym daniem wszystkich. Metody gotowania są również różne dla każdego-może to być ciasto drożdżowe lub twarożek, na kefirze lub na śmietanie, z bazą ziemniaczaną lub cukinią. Zróbmy szybką pizzę z kefirem bez kwaśnej śmietany na patelni.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 41 % 15 g
węglowodany 35 % 13 g
208 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta. Dodaj sodę do kefiru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj jajko i wymieszaj trzepaczką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kontynuując mieszanie, wlej mąkę i sól. Mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto jest gotowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowanie nadzienia. Pokrój wszystkie składniki w dowolny kształt, zetrzyj ser na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Potrzebujemy patelni z grubym dnem i ścianami (Mówiąc najprościej, na której naleśniki lub naleśniki nie przypalają się do powierzchni, w przeciwnym razie nie można odwrócić pizzy). Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej na średnim ogniu. Następnie wlej całe ciasto i szybko wyrównaj łyżką po powierzchni patelni. Przykryj pokrywką i usmaż ciasto na średnim ogniu, jak duże naleśniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy spód jest usmażony, odłóż patelnię na bok, weź jedną dużą lub 2 cienkie łopatki i ostrożnie odwróć smażoną stronę do góry. Posmaruj smażoną stronę pastą pomidorową, sosem pomidorowym lub keczupem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż wszystkie posiekane składniki na nadzienie. Najpierw mam pomidory, potem kiełbasę, zieloną cebulę i na wierzchu ser.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wracamy patelnię do rozgrzanego pieca, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy, aż ser się stopi. Nie zapomnij podnieść DNA pizzy i patrzeć, aby się nie przypaliło. Jeśli spód jest już gotowy, a ser jeszcze się nie stopił, wyłącz piec i pozostaw patelnię z zamkniętą pokrywką, poczekaj, aż pizza będzie gotowa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Szybka Pizza kefirowa jest gotowa! Możesz go całkowicie wyjąć, również za pomocą 2 szpatułek lub pokroić na porcje na patelni, a następnie wyjąć na osobne kawałki i ułożyć na talerzu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Grubość pizzy będzie zależeć od średnicy dna patelni. Gotowałam na patelni o średnicy 19 cm, ciasto wyniosło około 1,2 cm wysokości, jeśli chcesz cieńszą pizzę, użyj patelni o większej średnicy lub zmniejsz ilość składników ciasta.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego dla wszystkich!

składniki do nadzienia pizzy ty może zmienić według własnego uznania. Należy jednak pamiętać, że ciasto szybko się smaży, dlatego pozostałe składniki powinny być już ugotowane. Oznacza to, że jeśli chcesz dodać grzyby lub cebulę, musisz je najpierw usmażyć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa"doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g

Podobne przepisy