Roladki z bakłażana z serem, mielonym mięsem i czosnkiem

niedrogie, obfite, soczyste i aromatyczne danie z niebieskiego! Szybki i prosty przepis na robienie bułek z przekąskami z młodego bakłażana z mielonym mięsem, ryżem i serem z warzywami, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 24 % 7 g
201 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować bułki z bakłażanem z mielonym mięsem, ryżem i serem z warzywami, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do gotowania nadziewanych bułek z bakłażana w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować bułki, pokrój dwa bakłażany na plastry o grubości dwóch milimetrów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż pokrojone plastry na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i posmaruj je czterema łyżkami oliwy z oliwek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj plastry oliwą z oliwek do smaku solą i mieszanką czerwonej i czarnej papryki, a następnie umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni na dziesięć minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść patelnię na kuchence i wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, a następnie włóż do niej wcześniej dość drobno posiekaną jedną główkę cebuli i smaż na dużym ogniu kuchenki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż jeden pomidor pokrojony w drobną kostkę na patelni z cebulą i mieszając, kontynuuj smażenie warzyw.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę na patelnię, sól do smaku, pół łyżeczki chmielu-suneli i kontynuuj smażenie warzyw przez kolejne dwie minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż trzysta gramów mieszanego mięsa mielonego na wspólnej patelni i od czasu do czasu mieszając z warzywami smaż przez dziesięć minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż sto pięćdziesiąt gramów gotowanego ryżu na patelni i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź drobne sito i zetrzyj czterdzieści gramów twardego sera, a następnie rozłóż połowę na wspólnej patelni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki z koperkiem i mieszankę czerwonej i czarnej papryki do smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie wyłącz kuchenkę i pozwól ugotowanemu nadzieniu nieco ostygnąć.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na każdym upieczonym kawałku bakłażana na przemian rozłóż wymaganą ilość przygotowanego nadzienia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Delikatnie zwiń nadziewane plastry w ciasne bułki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Uformuj Roladki z nadzieniem i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem, a następnie posyp pozostałym startym serem na wierzchu i umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do stu osiemdziesięciu stopni na dziesięć minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po dziesięciu minutach wyjmij blachę do pieczenia z przygotowanymi bułkami z przekąskami z nadziewany bakłażan z piekarnika i ułóż je na porcjowanych talerzach. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na bułki z bakłażana z mielonym mięsem, serem i ryżem, które podbiją wielu swoimi wspaniałymi smakami. Bardzo prosty przepis na apetyczną i pyszną przekąskę z bakłażana jako niezależne danie na świątecznym stole! Proste, niedrogie, obfite, soczyste i aromatyczne dania z bakłażana pieczone w piekarniku zachowują cały kompleks witamin i pierwiastków śladowych. Zdecydowanie zalecamy przygotowanie ekstrawaganckich, pikantnych i nienagannie pysznych bułek z bakłażanem z mielonym mięsem, gotowanym ryżem i serem, które wzbogacają dietę, wzmacniają odporność i podbijają wszystkich bez wyjątku! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy