skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować bułki z bakłażanem z mielonym mięsem, ryżem i serem z warzywami, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do gotowania nadziewanych bułek z bakłażana w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować bułki, pokrój dwa bakłażany na plastry o grubości dwóch milimetrów.
Krok 3:
Rozłóż pokrojone plastry na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i posmaruj je czterema łyżkami oliwy z oliwek.
Krok 4:
Posmaruj plastry oliwą z oliwek do smaku solą i mieszanką czerwonej i czarnej papryki, a następnie umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni na dziesięć minut.
Krok 5:
Umieść patelnię na kuchence i wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, a następnie włóż do niej wcześniej dość drobno posiekaną jedną główkę cebuli i smaż na dużym ogniu kuchenki.
Krok 6:
Rozłóż jeden pomidor pokrojony w drobną kostkę na patelni z cebulą i mieszając, kontynuuj smażenie warzyw.
Krok 7:
Dodaj dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę na patelnię, sól do smaku, pół łyżeczki chmielu-suneli i kontynuuj smażenie warzyw przez kolejne dwie minuty.
Krok 8:
Rozłóż trzysta gramów mieszanego mięsa mielonego na wspólnej patelni i od czasu do czasu mieszając z warzywami smaż przez dziesięć minut.
Krok 9:
Rozłóż sto pięćdziesiąt gramów gotowanego ryżu na patelni i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Weź drobne sito i zetrzyj czterdzieści gramów twardego sera, a następnie rozłóż połowę na wspólnej patelni.
Krok 11:
Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki z koperkiem i mieszankę czerwonej i czarnej papryki do smaku.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie wyłącz kuchenkę i pozwól ugotowanemu nadzieniu nieco ostygnąć.
Krok 13:
Na każdym upieczonym kawałku bakłażana na przemian rozłóż wymaganą ilość przygotowanego nadzienia.
Krok 14:
Delikatnie zwiń nadziewane plastry w ciasne bułki.
Krok 15:
Uformuj Roladki z nadzieniem i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem, a następnie posyp pozostałym startym serem na wierzchu i umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do stu osiemdziesięciu stopni na dziesięć minut.
Krok 16:
Po dziesięciu minutach wyjmij blachę do pieczenia z przygotowanymi bułkami z przekąskami z nadziewany bakłażan z piekarnika i ułóż je na porcjowanych talerzach. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na bułki z bakłażana z mielonym mięsem, serem i ryżem, które podbiją wielu swoimi wspaniałymi smakami. Bardzo prosty przepis na apetyczną i pyszną przekąskę z bakłażana jako niezależne danie na świątecznym stole! Proste, niedrogie, obfite, soczyste i aromatyczne dania z bakłażana pieczone w piekarniku zachowują cały kompleks witamin i pierwiastków śladowych. Zdecydowanie zalecamy przygotowanie ekstrawaganckich, pikantnych i nienagannie pysznych bułek z bakłażanem z mielonym mięsem, gotowanym ryżem i serem, które wzbogacają dietę, wzmacniają odporność i podbijają wszystkich bez wyjątku! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g