Sałatka Anastazja z ananasem

goście z pewnością poproszą o przepis na tę pyszną i świeżą sałatkę! Uwielbiam tę sałatkę i bardzo często przygotowuję ją na różne okazje! Efekt jest zawsze jeden - jest spożywany jako jeden z pierwszych! Jak mam go nie kochać, skoro jego imię jest takie samo jak moje?
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 52 % 12 g
węglowodany 17 % 4 g
149 kcal
IG: 60 / 20 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Filet z kurczaka gotujemy przez 20 minut w osolonej wodzie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka łączą się z mąką i wodą

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj szczyptę soli

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej mieszaninę jajek na rozgrzaną patelnię z olejem roślinnym

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć z obu stron

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż naleśnik jajeczny na talerzu i pozostaw do ostygnięcia

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Szynkę kroimy w paski

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj kapustę pekińską

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj koreańską marchewkę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Filet z kurczaka rozbieramy na włókna lub kroimy

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Naleśnik jajeczny pokroić w paski

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nasza sałatka jest prawie gotowa! Czas odsączyć sok z ananasów w puszkach i pokroić je w kostkę. Dodadzą sałatce szczególnej soczystości. Możesz oczywiście bez ananasów, ale smak będzie inny.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Orzechy włoskie smażyć na patelni lub wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1,5-2 minuty

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Doprawiamy sałatkę majonezem

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Mieszamy

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Sałatka & quot; Anastazja & quot; gotowa

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przed podaniem posyp orzechami włoskimi

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal / 100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal / 100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy