Galetki z brokułami, papryką i marchewką z cukinią

soczyste galetki warzywne to świetna alternatywa dla dań mięsnych. Nie kojarz galetek warzywnych z suchą racją żywnościową, która zwykle zawiera galetki. Nie zakładaj, że będzie to suche, co oznacza, że nie jest to dokładnie jadalne jedzenie. Galety warzywne to naprawdę idealna alternatywa dla dań mięsnych. Po pierwsze, nie mniej smaczne. Po drugie, super zdrowe i niskokaloryczne. Cóż, nie można nie powiedzieć, że wszystko jest przygotowywane szybko i prosto, a wszystko, co jest pod ręką. Przygotowujemy soczyste galety warzywne lub jako dodatek do dania głównego, które będzie dostarczane z płynnym sosem lub jako niezależne danie (na przykład z ryżem). Podajemy z różnymi sosami, z różnymi produktami.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 47 % 18 g
węglowodany 42 % 16 g
227 kcal
IG: 38 / 6 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj warzywa. Myjemy cukinię i kroimy średniej wielkości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz marchewki, umyj je i ustaw na wygodne kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyta bułgarska papryka jest również oczyszczona z nasion, z łodygi, wewnętrznych przegród i oddzielona żądaną ilością. Możesz również pokroić średniej wielkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Brokuły umyte w wodzie odsączyć i podzielić na parasole. To znaczy format wygodny do rozdrabniania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Otwórz słoik z kukurydzą i oddziel odpowiednią ilość tego żółtego pysznego. Tylko nie zapomnij odcedzić płynu, w którym była królowa pól.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wyślij kukurydzę, cebulę i czosnek do miski blendera, obrane i pokrojone w celu zmielenia (czosnku nie można pokroić).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz możesz zacząć przygotowywać mięso mielone na galetki warzywne. Zmieliłem cały kawałek. W tym celu wziąłem Blender.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Promol wszystko, włóż jajka i skrobię do masy. Połączmy wszystko, a teraz możesz w razie potrzeby przywrócić wszystko do blendera. Sól, dodaj przyprawy do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nawiasem mówiąc, jeśli powstało dużo płynu, wyciśnij go w wygodny sposób, ponieważ w przeciwnym razie otrzymasz naleśniki, a nie galety. Aż do marleczki lub sita.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekałem warzywa i wymieszałem z mięsem mielonym. Teraz ważne jest, aby uformować galety. Nie gruby, ani cienki - to jest nasze zadanie. Uformowałem takie puste miejsca za pomocą form.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ostrożnie zrzuć panierowane galety i usmaż we wrzącym oleju roślinnym. Ale nie długo, z każdej strony 3-4-5 minut-zależy od grubości. Obracamy je bardzo delikatnie, aby się nie rozpadły. Podawaj z sosem i gorącymi.

i więcej porad
możesz zmielić warzywa w maszynce do mięsa, sokowirówce (tutaj wyciskanie trafi do mięsa mielonego) lub na tarce.
nie pozwól, aby mięso mielone miało dużo płynu! Wycisnąć.
jajka i skrobia pomagają farszowi zachować swój kształt podczas smażenia, dzięki czemu stają się rumiane.
aby przygotować galetki warzywne, weź czosnek, kapustę (białą, kolorową itp.), ziemniaki, szpinak, fasolę, szparagi, zioła i wiele innych).
warzywa mogą być nie tylko świeże, ale także mrożone lub konserwowane. Tylko marynowane, na przykład, nie pasują do ogólnego kontekstu diety, w rzeczywistości Dania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy