skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj warzywa. Myjemy cukinię i kroimy średniej wielkości.
Krok 2:
Obierz marchewki, umyj je i ustaw na wygodne kawałki.
Krok 3:
Umyta bułgarska papryka jest również oczyszczona z nasion, z łodygi, wewnętrznych przegród i oddzielona żądaną ilością. Możesz również pokroić średniej wielkości.
Krok 4:
Brokuły umyte w wodzie odsączyć i podzielić na parasole. To znaczy format wygodny do rozdrabniania.
Krok 5:
Otwórz słoik z kukurydzą i oddziel odpowiednią ilość tego żółtego pysznego. Tylko nie zapomnij odcedzić płynu, w którym była królowa pól.
Krok 6:
Następnie wyślij kukurydzę, cebulę i czosnek do miski blendera, obrane i pokrojone w celu zmielenia (czosnku nie można pokroić).
Krok 7:
Teraz możesz zacząć przygotowywać mięso mielone na galetki warzywne. Zmieliłem cały kawałek. W tym celu wziąłem Blender.
Krok 8:
Promol wszystko, włóż jajka i skrobię do masy. Połączmy wszystko, a teraz możesz w razie potrzeby przywrócić wszystko do blendera. Sól, dodaj przyprawy do smaku.
Krok 9:
Nawiasem mówiąc, jeśli powstało dużo płynu, wyciśnij go w wygodny sposób, ponieważ w przeciwnym razie otrzymasz naleśniki, a nie galety. Aż do marleczki lub sita.
Krok 10:
Drobno posiekałem warzywa i wymieszałem z mięsem mielonym. Teraz ważne jest, aby uformować galety. Nie gruby, ani cienki - to jest nasze zadanie. Uformowałem takie puste miejsca za pomocą form.
Krok 11:
Ostrożnie zrzuć panierowane galety i usmaż we wrzącym oleju roślinnym. Ale nie długo, z każdej strony 3-4-5 minut-zależy od grubości. Obracamy je bardzo delikatnie, aby się nie rozpadły. Podawaj z sosem i gorącymi.
i więcej porad
możesz zmielić warzywa w maszynce do mięsa, sokowirówce (tutaj wyciskanie trafi do mięsa mielonego) lub na tarce.
nie pozwól, aby mięso mielone miało dużo płynu! Wycisnąć.
jajka i skrobia pomagają farszowi zachować swój kształt podczas smażenia, dzięki czemu stają się rumiane.
aby przygotować galetki warzywne, weź czosnek, kapustę (białą, kolorową itp.), ziemniaki, szpinak, fasolę, szparagi, zioła i wiele innych).
warzywa mogą być nie tylko świeże, ale także mrożone lub konserwowane. Tylko marynowane, na przykład, nie pasują do ogólnego kontekstu diety, w rzeczywistości Dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g