Squash palce lizać na zimę

chrupiące marynowane squash gotujemy na przyszłość! Lizanie palców squash na zimę można przygotować zarówno z owoców zielonych, jak i żółtych, nie jest to tak ważne. Zasadniczo jasnożółty Kabaczek będzie wyglądał bardzo różnorodnie na zimowym stole. Ale delikatne zielone warzywa również doskonale uzupełnią i ozdobią zimową dietę, będą wyglądać nie mniej malowniczo na stole. Z określonej liczby produktów uzyskuje się 1 litrowy słoik gotowych kabaczków. Waga kabaczki jest przybliżona, ponieważ różne kabaczki ważą inaczej.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 17-23 września

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 83 % 10 g
50 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania marynowanych kabaczków: bezpośrednio Kabaczek, koperek (co to jest: gałązki lub parasole), czosnek (opcjonalnie), ziarna gorczycy (wziął biały), groszek ziele angielskie, do marynaty potrzebna będzie również sól, cukier, ocet 9%, woda.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na dnie czystego słoika umieść przyprawy, obrany czosnek i koperek. W takim preparacie przydatne będą inne pikantne dodatki do Twojego gustu, na przykład liście wiśni, porzeczek, chrzanu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie opłucz Kabaczek, pokrój w plasterki, usuwając kucyki i włóż do słoika tak mocno, jak to możliwe. Napełnij wrzącą wodą, przykryj sterylną pokrywką. Odstawić na 15 minut, następnie spuścić wodę do rondla, ponownie zagotować i ponownie zalać. Ponownie pozostaw na 15 minut. A następnie ponownie odcedź do rondla, dodaj cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ocet Dodaj bezpośrednio do słoika. Napełnij Kabaczek wrzącą solanką i szczelnie zamknij pokrywką. Odwróć i trzymaj, aż całkowicie ostygnie, owinięty w ciepły koc. Możesz przechowywać taki zwinięcie w mieszkaniu bez żadnych problemów.

dodatkowe przyprawy i pikantne zioła z pewnością rozjaśnią smak takich kabaczków, więc w razie potrzeby użyj czarnego pieprzu, nasion kolendry, liści laurowych, gałązek pietruszki.
jeśli pokroisz Kabaczek na umiarkowanie małe kawałki, słoik może być gęstszy, a puste miejsca będą większe.

ocet w przepisach, chyba że autor zaznaczy inaczej, jest domyślnie dodawany w stężeniu 9%. 

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g

Podobne przepisy