marynowana papryka z miodem na zimę

mięsisty pieprz w marynacie miodowej-pyszne przygotowanie na zimę! Uwielbiam niezwykłe przepisy, więc ten przepis nie tylko marynowanej papryki, ale marynowanej z miodem bardzo mnie zainteresował. I rzeczywiście, lekko gorzki mięsisty pieprz jest doskonały & quot; zaprzyjaźniony & quot; ze słodką marynatą, teraz będzie pyszna przekąska na zimę i dodatek do mięsa i dodatków.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
48 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy składniki. Papryka lepiej wybrać różne kolory i średniej wielkości

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj paprykę, odetnij ogony i usuń strąk nasienny

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie marynaty. W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, miód i sól. Lepiej jest wziąć szerokie naczynia

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj olej roślinny i ocet, zagotuj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz przygotowany pieprz w marynacie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ponownie zagotuj, gdy marynata się zagotuje, pieprz powinien gotować się w nim przez 5 minut. Paprykę należy okresowo mieszać, aby równomiernie się rozgrzała.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tymczasem na dnie wysterylizowanych słoików kładziemy posiekany czosnek i natkę pietruszki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mocno włóż pieprz do słoików, zalej marynatą i zwiń

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Odwróć puszki do góry nogami i owiń ciepłym kocem, aż całkowicie ostygną.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasza papryka na zimę jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy