skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie kawioru z squasha nie jest trudne:
- umyj Kabaczek, obierz ze skóry, pokrój w kostkę;
- przenieś Kabaczek do dużego kotła i smaż na oleju roślinnym przez 10 minut;
- w osobnym pojemniku smażyć pokrojoną w kostkę marchewkę i cebulę;
- dowolnie kroimy pomidory, wysyłamy do kotła do squasha wraz ze smażoną cebulą i marchewką;
- dodaj sól i cukier, gotuj warzywa na wolnym ogniu przez około pół godziny, od czasu do czasu mieszając;
- drobno posiekaj czosnek, obrany korzeń pietruszki i selera, Wyślij do kotła do squasha, gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut;
- zmiel dobrze duszone warzywa blenderem, aż masa zamieni się w jednorodne tłuczone ziemniaki, dodaj ocet i gotuj, aż zgęstnieje przez pół godziny. Nie zapomnij wymieszać kawioru;
- drobno posiekaj natkę pietruszki, dodaj do kotła;
- gdy kawior się zagotuje, wlej go do sterylnych słoików, hermetycznie Zamknij.
odwracamy puszki do góry nogami i pamiętaj, aby zaizolować je wełnianym kocem.
po całkowitym ochłodzeniu wysyłamy kawior z kabaczki do przechowywania w piwnicy lub spiżarni.
zima nie jest straszna, jeśli słoiki są wypełnione pysznymi półfabrykatami!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g