skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotuj tortille:
1. Wymieszaj oba rodzaje mąki, dodaj sól.
2. Wlej gorącą wodę do mieszanki, wyrabiając ciasto.
3. Dodaj stopione masło do ciasta.
4. Dobrze zagnieść ciasto, aż będzie gładkie. Powinien być elastyczny.
5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw na 35-40 minut.
6. Podziel ciasto na części w zależności od średnicy patelni (20 cm na 8 części, 26 cm na 6 części). Uformuj koloboki.
7. Zwiń każdą bułkę w ciasto.
8. Dobrze podgrzej patelnię (suchą-nie trzeba dodawać oleju).
9. Piecz tortille z obu stron, aż się zarumienią.
teraz zajmijmy się nadzieniem (lub jeszcze lepiej przygotuj nadzienie, gdy ciasto stoi):
1. Umyj wątrobę i gotuj w osolonej wodzie przez 10-15 minut.
2. Obierz i umyj marchewki i cebulę. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki.
3. Usmaż przygotowane warzywa na oleju roślinnym.
4. Pokrój wątrobę na małe kawałki i posiekaj blenderem. W tym procesie dodaj masło i zmielony pieprz do smaku.
zbieranie gotowego dania:
5. Rozłóż tortille na wierzchu warstwą pasty wątrobowej.
6. Następnie połóż warstwę smażonych warzyw.
7. Przekręć rolkę.
8. Podczas serwowania pokrój na porcje, podawaj ze świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g