Squash marynowany na zimę

Jasna, pyszna przekąska - marynowane squash! Squash marynowany na zimę to świetna przekąska, piękna, soczysta i apetyczna! Nikt nie oprze się stołowi, aby nie skosztować kawałka tej jasnej pikli! Kabaczek jest dobry zarówno w naturalnej formie, jak i jako dodatek do sałatek, marynat
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
18 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do marynowania wybiera się małe dynie, można wziąć trochę wyrośnięte, ale mocne, które można pokroić w piękne plasterki, które moim zdaniem okazują się jeszcze smaczniejsze. Małe owoce mają mleczną dojrzałość, niezupełnie wyraźną gęstość, więdną szybciej po wyjęciu z puszek. Znalazłem na rynku wielokolorowe dynie o wielkości do 10 cm do marynowania użyłem zwykłego zestawu przypraw: liść laurowy,

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ząbki czosnku, liście czarnej porzeczki i wiśni, parasole koperkowe, ziarna pieprzu, do marynaty-sól, cukier i kwas cytrynowy. Squash został dobrze umyty gąbką i pokrojony w plasterki, usuwając miejsce na łodydze i na odwrocie, gdzie był kwiat: często zmoknie w tych warzywach i spowoduje zgniliznę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Słoiki należy wysterylizować, zagotować pokrywki. Na dnie sterylnego słoika umieść obrane ząbki czosnku (nie możesz usunąć dolnych łusek pokrywających, po prostu pokrój duże ząbki na pół), liście czarnej porzeczki i wiśni, groszek pieprzowy, miłośnicy pikantnych mogą dodać kawałek gorzkiej papryki, liść laurowy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie musisz ułożyć plastry kabaczki tak ciasno, jak to możliwe - po pokrojeniu nie jest to trudne, wybierając twarze i umieszczając wygodniej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż koperek na wierzchu w przestrzeni między owocami, zalej słoiki wrzącą wodą przez 5 minut. Squash ma gęstszą miąższ niż cukinia, więc możesz zrobić dwukrotne wypełnienie, aby były bardziej miękkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wlej wodę ze słoików do rondla, dodaj sól, cukier i kwas cytrynowy, ponownie zagotuj i wlej słoiki do góry z przelewem nad krawędzią, natychmiast zamknij.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    To wszystko! Nasz squash pozostanie wysłany pod futro, aż całkowicie ostygnie, a następnie wysłany do przechowywania w piwnicy lub podziemiach. Są doskonale przechowywane w połowach pokojowych do 1 roku. Może więcej, ale zaleca się przechowywanie większej ilości warzyw w puszkach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g
  • Liście porzeczki - 0   kcal/100g

Podobne przepisy