marynowana cukinia z miodem i czosnkiem

Ta sałatka nie pozwoli Ci się nudzić latem. Bardzo delikatna i smaczna oraz wspaniała przekąska!!
KsyunczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 51 % 18 g
węglowodany 46 % 16 g
233 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.

pokrój cukinię wzdłuż cienkich długich wstążek, wziąłem obieraczkę do warzyw i po prostu ściąłem płatki.Włóż płatki do miski, posyp solą i pozostaw na 30 minut, możesz dłużej, aby sok wyszedł.



 gdy cukinia stoi, przygotowujemy marynatę:

zmiażdż czosnek, drobno posiekaj koperek,dodaj ocet(możesz użyć wina) dodaj miód i olej roślinny, wszystko wymieszaj.



odcedź powstały sok z cukinii i delikatnie wyciśnij cukinię.Po zalaniu powstałą marynatą po 2-3 godzinach możesz jeść!!!



okazuje się bardzo smaczny i delikatny!



dla miłośników ostrzejszych, dodaj więcej czosnku.możesz spróbować różnych ziół, na przykład kolendry lub bazylii, pietruszki, która lubi))
smacznego!!!))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy