ciasto na mleko w proszku z suchymi drożdżami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej mleko w proszku do miski, dodaj cukier i drożdże.
2. Wlej ciepłą wodę do suchych składników, za pomocą trzepaczki połącz składniki, aż będą gładkie.
3. Pozostaw mieszaninę w ciepłym miejscu na 15-20 minut, po czym rozbijamy jajka, rozprowadzamy zmiękczoną margarynę, dodajemy sól, mieszamy.
4. Przesiej mąkę do powstałej masy, zagniataj miękkie ciasto.
5. Pozostaw ciasto na półtorej godziny, przykryte folią spożywczą.
ciasto jest elastyczne, miękkie i wygodne w obsłudze.
pyszne ciasta dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g