marynata musztarda Dijon sos sojowy miód

sekrety pysznego mięsa w złotej marynacie! Marynata z miodem nada potrawom mięsnym niepowtarzalny urok. Jeśli marynujesz wieprzowinę w marynacie miodowej, podczas smażenia pokryje się chrupiącą złotą skórką, która wygląda bardzo apetycznie. Możesz użyć tej marynaty do pieczonej i smażonej wieprzowiny, kurczaka i grilla-każde danie okazuje się po prostu niesamowicie smaczne!
NinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 10 % 6 g
węglowodany 79 % 50 g
119 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Wlej sos sojowy do małej miski, dodaj miód, dokładnie wymieszaj masę, aby miód całkowicie się rozpuścił. Możesz również wstępnie stopić miód w powolnej kuchence, ułatwiając w ten sposób proces mieszania składników.

2. Dodaj musztardę Dijon do powstałej masy, wlej zmieloną gałkę muszkatołową, mieszankę papryki i sól, wymieszaj.

3. Pozostaw marynatę na 5-10 minut w temperaturze pokojowej, aby smaki i aromaty odpowiednio się połączyły.

marynuj mięso w takiej marynacie przez co najmniej 5 godzin.

spróbuj, zaskocz się wynikiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy