marynata musztarda Dijon sos sojowy miód
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej sos sojowy do małej miski, dodaj miód, dokładnie wymieszaj masę, aby miód całkowicie się rozpuścił. Możesz również wstępnie stopić miód w powolnej kuchence, ułatwiając w ten sposób proces mieszania składników.
2. Dodaj musztardę Dijon do powstałej masy, wlej zmieloną gałkę muszkatołową, mieszankę papryki i sól, wymieszaj.
3. Pozostaw marynatę na 5-10 minut w temperaturze pokojowej, aby smaki i aromaty odpowiednio się połączyły.
marynuj mięso w takiej marynacie przez co najmniej 5 godzin.
spróbuj, zaskocz się wynikiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g