krem do babeczek z twarogiem i masłem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiękczone masło rozprowadzamy w misce, tutaj również rozprowadzamy ser śmietankowy.
2. Ubij masę mikserem przez 2 minuty.
3. Wlej ekstrakt waniliowy do powstałej lekkiej, przewiewnej masy i dodaj cukier puder w częściach, za każdym razem ubijając masę mikserem.
4. Dodajemy cukier puder, aż osiągniemy pożądaną gęstość kremu. Potrzebowałem dość gęstego kremu, który dobrze trzyma kształt, w przeciwnym razie możesz wziąć mniej cukru pudru.
pyszne babeczki dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g

