krem do babeczek z twarogiem i masłem

delikatny i pyszny krem do babeczek! Spróbuj! Kto nie lubi pieczenia? Zwłaszcza jeśli są to delikatne słodkie babeczki z kremem maślanym! Koniecznie spróbuj zrobić taki krem! Mogą być wypełnione rurkami lub koszami, a do babeczek oczywiście!
mariyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 5 g
tłuszcze 23 % 21 g
węglowodany 71 % 65 g
405 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Zmiękczone masło rozprowadzamy w misce, tutaj również rozprowadzamy ser śmietankowy.

2. Ubij masę mikserem przez 2 minuty.

3. Wlej ekstrakt waniliowy do powstałej lekkiej, przewiewnej masy i dodaj cukier puder w częściach, za każdym razem ubijając masę mikserem.

4. Dodajemy cukier puder, aż osiągniemy pożądaną gęstość kremu. Potrzebowałem dość gęstego kremu, który dobrze trzyma kształt, w przeciwnym razie możesz wziąć mniej cukru pudru.

pyszne babeczki dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g

Podobne przepisy