marynata imbirowo-MIODOWA do pieczenia kaczki w piekarniku

chcesz upiec kaczkę pysznie? Przygotuj odpowiednią marynatę! Z tą marynatą kaczka okazuje się niesamowicie smaczna! Bez względu na to, jak bardzo próbowałem różnych mieszanek i balsamów, wciąż wracam do mojego ulubionego przepisu, którym dzielę się z wami, drodzy przyjaciele!
KingaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 10 % 4 g
węglowodany 83 % 35 g
142 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Wyciśnij sok z cytryn do miski.

2. Dodaj miód do świeżo wyciśniętego soku z cytryny, wlej sos sojowy, wymieszaj.

3. Wlej proszek imbirowy do powstałej mieszanki, wyślij miskę do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund, aby miód się rozpuścił.

4. Następnie obieramy czosnek, siekamy nożem (można go przepuścić przez prasę), dodajemy do marynaty wraz z majonezem.

5. Pozostaw mieszaninę na 40 minut i przejdź do marynowania kaczki.

smaczna kaczka i wspaniałe wakacje!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy