marynata imbirowo-MIODOWA do pieczenia kaczki w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Wyciśnij sok z cytryn do miski.
2. Dodaj miód do świeżo wyciśniętego soku z cytryny, wlej sos sojowy, wymieszaj.
3. Wlej proszek imbirowy do powstałej mieszanki, wyślij miskę do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund, aby miód się rozpuścił.
4. Następnie obieramy czosnek, siekamy nożem (można go przepuścić przez prasę), dodajemy do marynaty wraz z majonezem.
5. Pozostaw mieszaninę na 40 minut i przejdź do marynowania kaczki.
smaczna kaczka i wspaniałe wakacje!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g