ciasto naleśnikowe z mlekiem w proszku

wspaniałe ciasto na rumiane, pachnące naleśniki. Z tego ciasta powstają cienkie złote naleśniki z dziurami. To będzie wspaniałe śniadanie dla całej rodziny. Podawaj naleśniki na stole jako niezależne danie lub z nadzieniem.
sofijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 27 % 10 g
węglowodany 54 % 20 g
176 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Wlej wszystkie suche składniki do ciepłej wody, wymieszaj i poczekaj, aż wszystkie kryształy się rozpuszczą.
2. Rozbijamy jaja kurze w naczyniu, ubijamy trzepaczką i łączymy wszystkie składniki.
3. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, aby produkty były lepiej wymieszane i włóż Części do ciasta. Wymieszaj i dodaj olej roślinny. Możesz już zacząć smażyć naleśniki, ale bardziej podoba mi się, gdy ciasto trochę stoi, staje się bardziej elastyczne, a naleśniki są jeszcze smaczniejsze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy