kandyzowany topinambur
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Jak zrobić kandyzowany topinambur? Włóż miód do miski, wlej wodę, wymieszaj. Miód powinien całkowicie się rozpuścić.
2. Karczoch jerozolimski oczyścić, umyć, osuszyć, cienko pokroić w kostkę, włożyć do syropu miodowego, pozostawić na pół godziny.
3. Po upływie określonego czasu umieść topinambur na blasze wyłożonej pergaminem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 40 stopni.
4. Suszyć kandyzowane owoce przez 20-30 minut, wszystko zależy od grubości kawałków.
5. Zwiń każdy kawałek karczocha jerozolimskiego w cukrze i podawaj.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Topinambur - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g