skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotujemy pojemniki do budowy łaźni wodnej, do tego potrzebne będą dwie patelnie o większej i mniejszej średnicy. Wlej wodę do większego rondla (potrzebujesz trochę wody, aby rondel był wypełniony około 2-3 palcami), wyślij patelnię do ognia, pozwól wodzie się zagotować.
2. W mniejszym pojemniku rozprowadzamy czekoladę, po rozbiciu na kawałki. Im mniejsze kawałki, tym szybciej czekolada się rozpuści. Instalujemy mały rondel z czekoladą na dużym, jego dno nie powinno stykać się z wodą. Ogień jest minimalny! Za pomocą drewnianej lub silikonowej szpatułki mieszamy czekoladę, gdy się topi, to znaczy nie trzeba ciągle mieszać, ale co około 30-40 sekund.
3. W tym momencie w razie potrzeby można wprowadzić do czekolady& nbsp; & amp;nbsp; dodatkowe składniki, śmietanę lub masło. Ochłodź czekoladę do temperatury 36 stopni bezpośrednio w łaźni wodnej, po prostu wyłącz ogień i pozostaw na chwilę.
pyszne desery i świetny nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g