Jak stopić białą czekoladę do dekoracji

Poznaj cechy topienia białej czekolady! Jak stopić białą czekoladę do dekoracji ciast i ciast można znaleźć w tym przepisie. Ważne jest, aby wiedzieć, że gdy biała czekolada jest zbyt gorąca, staje się szorstka i nabiera ziarnistej struktury, co jest wysoce niepożądane w przypadku lukru.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 6 g
tłuszcze 35 % 34 g
węglowodany 58 % 56 g
554 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

do topienia białej czekolady najbardziej preferowana jest metoda kąpieli wodnej, ponieważ jej temperatura wrzenia jest bardzo niska.

przygotowujemy dwa większe i mniejsze pojemniki do budowy łaźni wodnej. Wlej trochę wody do dużego pojemnika, około 2 cm, Wyślij do ognia, zagotuj.& nbsp; na górze instalujemy naczynie o mniejszej średnicy, jego dno nie powinno dotykać poziomu wody.

połam czekoladę na małe kawałki, włóż do małego pojemnika, który jest zainstalowany w łaźni wodnej. Ogień jest minimalny! Mieszając drewnianą lub silikonową szpatułką, rozpuść czekoladę, aż będzie gładka.

pyszne ciasto dla Ciebie! Niech wszystko się ułoży! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: