Jak stopić białą czekoladę do dekoracji
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
do topienia białej czekolady najbardziej preferowana jest metoda kąpieli wodnej, ponieważ jej temperatura wrzenia jest bardzo niska.
przygotowujemy dwa większe i mniejsze pojemniki do budowy łaźni wodnej. Wlej trochę wody do dużego pojemnika, około 2 cm, Wyślij do ognia, zagotuj.& nbsp; na górze instalujemy naczynie o mniejszej średnicy, jego dno nie powinno dotykać poziomu wody.
połam czekoladę na małe kawałki, włóż do małego pojemnika, który jest zainstalowany w łaźni wodnej. Ogień jest minimalny! Mieszając drewnianą lub silikonową szpatułką, rozpuść czekoladę, aż będzie gładka.
pyszne ciasto dla Ciebie! Niech wszystko się ułoży! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Biała czekolada - 554 kcal/100g