skład / składniki
metoda gotowania
Co to jest DIP i z czym jest spożywany? Dip to rodzaj gęstego sosu. Ale różni się od tych samych sosów tym, że nie podlewają jedzenia, ale wręcz przeciwnie - zanurza się w nim kawałki warzyw, owoców, mięsa, owoców morza. Dip może być słodki, jak fondue.
w każdym razie to danie jest godne uwagi. Ten przepis opisuje proces gotowania jednej z odmian DIPA. Taki DIP jest bardzo smaczny w połączeniu z frytkami, więc dla tych, którzy lubią chrupać, jest to prawdziwe znalezisko!
1. Przede wszystkim myjemy awokado pod bieżącą wodą, suszymy. Przecinamy każdy owoc na pół, usuwamy kość. Za pomocą łyżki stołowej usuń miąższ, włóż do miski.
2. Rozdrobnij ser Roquefort rękami, rozłóż na awokado. Obierz czerwoną cebulę, pokrój w kostkę, wyślij po serze.
3. Umyj czerwoną paprykę Jalapeno, usuń nasiona i łodygę. Pokrój paprykę w drobną kostkę, włóż do miski z resztą składników.
4. Umyj pomidora, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Wysyłamy pomidora z czosnkiem do wspólnej miski.
5. Moja kolendra, oddziel liście od łodygi. Posiekaj liście ostrym nożem, łodygi nie będą potrzebne. Rozłóż warzywa po pomidorze.
6. Zmiel migdały w blenderze lub za pomocą robota kuchennego. Kawałki nie powinny być duże. Wlej posiekane migdały do pozostałych składników.
7. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masa jest pastowata, ale nie jednorodna. Aby uzyskać jednorodność, możesz przebić dip za pomocą blendera zanurzeniowego. Ale to dla amatora.
podawaj dip z awokado w głębokim sosie, udekoruj kawałkami Roquefort. Podawaj dip pysznie z frytkami.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ser "Roquefort" - 352 kcal/100g