skład / składniki
metoda gotowania
1. Wszystkie składniki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, położyć na powierzchni roboczej, pozostawić do wyschnięcia.
2. W pomidorze wycinamy miejsce mocowania łodygi. Następnie pokrój je na kawałki. Rozmiar i kształt kawałków nie ma różnicy, ponieważ i tak wszystkie składniki zostaną zmiażdżone.
3. Tarnina jest wolna od kości. Nie jest to takie łatwe, możesz po prostu odciąć mięso nożem.
4. Pokrój paprykę, Usuń torebkę nasienną. To warzywo jest również krojone arbitralnie. Papryka musi być gęsta, z soczystym miąższem.
5. Przygotowaną paprykę, pomidory i tarninę wkładamy do miski wraz z sokiem uwolnionym podczas mielenia. Użyj rąk lub tłuczka do ziemniaków, aby zmiksować wszystkie składniki, aby uwolnić więcej soku.
6. Drobno posiekaj marynowany imbir, włóż do tego samego pojemnika.
7. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Wysyłamy po imbirze. Nawiasem mówiąc, czosnek można zmielić nie tylko za pomocą prasy, ale także wcierać w drobną tarkę.
8. A teraz przenosimy zawartość miski do miski blendera, zaczynamy mielić w trybie impulsowym.
9. Po minucie możesz przejść do trybu ciągłego szlifowania. Nie ma potrzeby osiągania pełnej jednorodności, chyba że do woli.
cóż, wlej sos do odpowiedniej miski i podawaj.
na tym etapie można go już jeść. Ten sos nie wymaga dodatkowej obróbki cieplnej. To znacznie oszczędza czas i nie wpływa na zawartość witamin i innych składników odżywczych w produkcie. Rzeczywiście, podczas gotowania lub duszenia wiele witamin traci swoją wartość. Nie trzeba też solić sosu, sam w sobie jest dość harmonijny.
smacznego, niech każde danie zachwyci i zainspiruje!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Turn - 47 kcal/100g
- Marynowany imbir - 51 kcal/100g