skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić klasyczne gówno? Aby być szczęśliwym, wystarczy zaopatrzyć się w dużo dojrzałych pomidorów, czosnku i chrzanu. Więc zaczynamy.
Krok 2:
Na początek pozbądźmy się naszych pomidorów ze skóry i - najlepiej-nasion. Te ostatnie, określam, powodują fermentację, w związku z czym można uzyskać kwaśne błoto, a nie chrzan, lub eksplodujące puszki. Ale jeśli chrzan nie grozi stagnacją w lodówce, kości można bezpiecznie zostawić.
Krok 3:
Teraz umyj i obierz czosnek i chrzan.
Krok 4:
Następnie przepuszczamy pomidory wraz z czosnkiem i chrzanem przez maszynę do mięsa.
Krok 5:
Najpierw pomiń pomidory. Jak widać, moja wersja z nasionami, to znaczy nie jest przeznaczona do długotrwałego przechowywania.
Krok 6:
Następnie dodaj chrzan.
Krok 7:
I czosnek.
Krok 8:
Bądź ostrożny i staraj się szybko wykonać ten etap, ponieważ opary ze świeżego chrzanu uwalniane podczas mielenia silnie korodują Oczy.
Krok 9:
Otrzymamy płynną masę, którą należy posolić do smaku.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj i wlej do szklanego słoika.
Krok 11:
Umieść w chłodnym miejscu do zaparzenia. Im dłużej chrzan jest podawany, tym jest smaczniejszy. Chociaż możesz go zjeść natychmiast po ugotowaniu.
Krok 12:
Ten przepis kulinarny jest przeznaczony specjalnie dla" szybkiego jedzenia " chrzanu, na podstawie którego można nawet użyć zielonych pomidorów. Ale liczba czerwonych pomidorów nie powinna być niższa niż dwie piąte całości. Cóż, kto jest silny w matematyce, zrozumie mnie. Miło cię zjeść!
powtarzam, że chrzan przygotowany z dojrzałych pomidorów bez nasion można zwinąć w słoiki na zimę. Sterylizujemy słoiki w dowolny dogodny sposób, ale nie ma sensu sterylizować samego przedmiotu obrabianego - chrzan ma doskonałe właściwości konserwujące.
i jak dobrze jest spędzać długie zimowe wieczory, siedząc w domu na kanapie, w przedziale z tym cudownym pieprzem, piklem i pijąc ten Twix szklanką lub inną wódką.
czego jeszcze potrzebujesz? Tak, to nic! Zadbaj o to z wyprzedzeniem i przygotuj pyszny sos na przyszłość.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g