sos pomidorowy do kebaba

ten pikantny sos pomoże Ci poznać prawdziwy smak kebaba! Niesamowity sos do kebabu pochodzi z tego kulinarnego przepisu kuchni gruzińskiej. Zanurzanie w nim smażonych kawałków mięsa, czy to wieprzowiny, czy wołowiny, to prawdziwa rozkosz. Nawiasem mówiąc, ilość świeżych ziół w tym przepisie można zmienić według własnych upodobań i upodobań. Zamiast czarnego mielonego pieprzu dodaj czerwony i tak dalej. Ponadto osobiście czasami dodaję drobno posiekaną cebulę do tego sosu.
LaviniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 69 % 9 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

kolejny szczegół: sos nadaje się nie tylko do grilla, ale ogólnie do smażonego mięsa lub kurczaka. Kurczak tytoniowy z takim-jedzenie jest jeszcze smaczniejsze i bardziej apetyczne.
ogólnie rzecz biorąc, musisz wziąć bardzo wysokiej jakości i świeżą koncentrat pomidorowy. Zwykle używam jasnoczerwonej z przyjemnym smakiem pomidorów. Bordowa pasta pomidorowa kategorycznie nam nie odpowiada. Najpierw rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą, posolić, wycisnąć czosnek. Czosnek można włożyć mniej lub więcej-do smaku. Wlej czarny lub czerwony pieprz, włóż adjika, ponownie koncentrując się na własnym smaku.
następnie drobno posiekaj dobrze umytą świeżą pietruszkę, kolendrę, koperek. Wymieszaj warzywa z sosem. W razie potrzeby dodaj cebulę do sosu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy