skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kolejny szczegół: sos nadaje się nie tylko do grilla, ale ogólnie do smażonego mięsa lub kurczaka. Kurczak tytoniowy z takim-jedzenie jest jeszcze smaczniejsze i bardziej apetyczne.
ogólnie rzecz biorąc, musisz wziąć bardzo wysokiej jakości i świeżą koncentrat pomidorowy. Zwykle używam jasnoczerwonej z przyjemnym smakiem pomidorów. Bordowa pasta pomidorowa kategorycznie nam nie odpowiada. Najpierw rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą, posolić, wycisnąć czosnek. Czosnek można włożyć mniej lub więcej-do smaku. Wlej czarny lub czerwony pieprz, włóż adjika, ponownie koncentrując się na własnym smaku.
następnie drobno posiekaj dobrze umytą świeżą pietruszkę, kolendrę, koperek. Wymieszaj warzywa z sosem. W razie potrzeby dodaj cebulę do sosu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g