skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić kebab po Karsku? Mięso jagnięce należy pokroić na kawałki w poprzek włókien po jednym kawałku na porcję. Sól i marynować z przyprawami i drobno posiekaną cebulą. Mięso zalać sokiem z jednej cytryny, pieprzem i odstawić na 4-6 godzin do wygodnego naczynia z pokrywką.
teraz musisz oczyścić nerki, wyciąć nadmiar, usunąć filmy i przeciąć każdy na krzyż.
nerki spłucz kilka razy w zimnej wodzie. Napełnij wodą i przytrzymaj przez pół godziny, trzy razy zmieniając wodę. Następnie zalej wodą zmieszaną z sokiem z jednej cytryny i solą i moczyć przez godzinę.
następnie nerki można dodać do ogólnej marynaty, mieszając wszystko. Razem mięso i nerki powinny być marynowane przez około 3-4 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, marynowanie mięsa zajmie 6 godzin - to najlepsze.
następnie nawlecz mięso i nerki, a także pomidory na szaszłyki i smaż na węglach, aż będą miękkie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Nerki jagnięce - 77 kcal/100g