Kebab po Karsku

Mężczyzna zostanie uderzony na miejscu! Proste, szybkie i szalenie apetyczne! Ten Kebab po Karsku nie przypomina zwykłych kebabów, o czym sam się przekonasz. Jednak jest po prostu pyszny!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 11 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 11 % 2 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 40 min

jak zrobić kebab po Karsku? Mięso jagnięce należy pokroić na kawałki w poprzek włókien po jednym kawałku na porcję. Sól i marynować z przyprawami i drobno posiekaną cebulą. Mięso zalać sokiem z jednej cytryny, pieprzem i odstawić na 4-6 godzin do wygodnego naczynia z pokrywką.
teraz musisz oczyścić nerki, wyciąć nadmiar, usunąć filmy i przeciąć każdy na krzyż.
nerki spłucz kilka razy w zimnej wodzie. Napełnij wodą i przytrzymaj przez pół godziny, trzy razy zmieniając wodę. Następnie zalej wodą zmieszaną z sokiem z jednej cytryny i solą i moczyć przez godzinę.
następnie nerki można dodać do ogólnej marynaty, mieszając wszystko. Razem mięso i nerki powinny być marynowane przez około 3-4 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, marynowanie mięsa zajmie 6 godzin - to najlepsze.
następnie nawlecz mięso i nerki, a także pomidory na szaszłyki i smaż na węglach, aż będą miękkie.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Nerki jagnięce - 77   kcal/100g

Podobne przepisy