ryba na ognisku w folii

Masz dość kebabów mięsnych? Upiecz rybę w naturze! Ryba na ognisku w folii to pyszne i aromatyczne danie. Dzięki zastosowaniu folii ryba jest soczysta, delikatna, jakby rozpływała się w ustach! A ognisko dodaje potrawie przytulnego & quot; zadymienia & quot;. Świetna opcja dla tych, którzy są zmęczeni kebabami mięsnymi i chcą różnorodności podczas wypoczynku na świeżym powietrzu. Ponadto ryby w folii można gotować podczas wędkowania bez oddalania się od jeziora lub rzeki.
ArishkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 15 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 5 % 1 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

oczywiście, aby ugotować rybę przy ognisku, konieczne jest ognisko. Dlatego przede wszystkim hodujemy go do tego stopnia, że są to głównie gorące węgle i słabe płomienie. Na szczycie płomienia umieszczamy ruszt grillowy, na którym upiekmy rybę.

każdą rybę można upiec - zarówno rzeczną, jak i morską. Niezależnie od wybranego rodzaju przygotujemy go w ten sam sposób.

oczyść okonia z łusek, odetnij głowę, wyczyść wnętrze, spłucz rybę, lekko osusz ręcznikiem papierowym. Przenosimy rybę do dużej miski, posypujemy solą, wcieramy ją ze wszystkich stron-zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Odrywamy duży arkusz folii (a jeśli ryba nie jest jedna, ale dwie małe, to potrzebujesz dwóch arkuszy-każda ryba w swoim arkuszu). Połóż okonia na arkuszu folii.

obierz cebulę i pokrój w plasterki. Po rozłożeniu cebuli na rybie. Kładziemy na nim umyte i wysuszone gałązki koperku. Podlewaj okonia sokiem z cytryny, a ponadto zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Skrop rybę oliwą z oliwek. Teraz okoń można owinąć folią.

rozłóż bułki na ruszcie i gotuj przez 20-30 minut, w zależności od wielkości ryby. Małe gotujemy mniej czasu, duże-dłużej. Możesz sprawdzić gotowość w ten sposób: rozkładamy rybę od krawędzi, wbijamy widelec w mięso obok kręgosłupa, próbując odepchnąć mięso od kości. Jeśli łatwo odejdzie, ryba jest gotowa.

podawaj ryby na gorącym stole! Idealnym dodatkiem do pieczonych na ognisku ryb będą pieczone warzywa. lub można je ugotować. Świeże warzywa i zioła są również doskonałym dodatkiem. Nie zapomnij o ulubionych sosach i napojach!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Okoń morski wędzony na gorąco - 175   kcal/100g
  • Okoń morski gotowany - 112   kcal/100g
  • Okoń morski świeży - 117   kcal/100g
  • Okoń morski duszony - 120   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 180   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 103   kcal/100g
  • Okoń rzeczny - 109   kcal/100g
  • Okoń rzeczny świeży - 82   kcal/100g
  • Okoń rzeczny nadziewany - 130   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy