karp z cytrynami na grillu

bardzo delikatna, bezkaloryczna ryba o zapachu ognia. Niesamowity w smaku karp z nadzieniem, przygotowany w ten sposób-to idealna opcja na przekąskę na łonie natury. Pachnący, z rumianą skórką, delikatny i soczysty - po prostu objadanie się!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 14 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 5 % 1 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oczyść rybę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie patroszymy ją, myjemy i wykonujemy nacięcia na skórze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę i cytrynę w cienkie półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz rybę, wypełnij brzuch cytryną i cebulą i pozostaw na godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj rybę olejem roślinnym, aby ryba nie przykleiła się do rusztu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzucamy drewno do grilla, zapalamy ogień i czekamy na pojawienie się węgli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś rybę na ruszt do grillowania. Zainstaluj ruszt na grillu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smaż rybę z obu stron, regularnie obracając.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Czekamy do pełnej gotowości i podajemy rybę do stołu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

często wyjeżdżamy z rodziną na łono natury, gdzie pierwszą rzeczą jest pytanie, co byłoby tak smaczne i szybkie do ugotowania, aby wszyscy byli pełni i zadowoleni, ponieważ na świeżym powietrzu każdy zawsze ma apetyt. Zwykle smażymy kebaby, gotujemy owsiankę polną, gotujemy pilaw, pieczemy ziemniaki na węglach i inne warzywa na grillu. Nie rzadziej spotykamy się na naszym podwórku i organizujemy spotkania z przyjaciółmi, podczas których również gotujemy coś na otwartym ogniu. Tym razem przyszedł do nas Ojciec chrzestny, którego nie widzieliśmy od dawna. Postanowiliśmy świętować tak długo oczekiwane spotkanie na podwórku, gdzie zawsze mamy grilla. Będąc zapalonym rybakiem, Ojciec chrzestny przed przyjazdem do nas złapał tak piękną rybę i zaproponował jej ugotowanie, jak mówią, bez wychodzenia z kasy. Sam nigdy tego nie zrobiłem, ale Kum podzielił się swoim doświadczeniem i powiedział, jak gotować ryby na ogniu na grillu na węglu drzewnym - jest w tym prawdziwym specjałem. Wszyscy pomogli, ale smażył Kum. Wyszła po prostu niesamowita ryba, która najpierw odleciała ze stołu. Dobrze, że udało mi się ją sfotografować! Do pieczonych karpi podawałam dużo warzyw-niektóre z nich jedliśmy na surowo, a niektóre upiekliśmy. I dobrze pasował chleb smażony na ogniu, który ja i wszyscy moi krewni po prostu uwielbiamy. W sumie nasz weekend okazał się świetny. Dzięki niemu dodaliśmy do naszej skarbonki przepisów na przyrodę pieczoną w ten sposób rybę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Karp smażony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy