skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotowanie:
szaszłyki.
1. Umyj łososia i przegrzebki. Pokrój łososia na małe kawałki.
2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty w misce i marynuj przegrzebki i łososia przez godzinę.
3. Osusz marynatę, przegrzebek i kawałki łososia ręcznikiem papierowym.
nawlecz 3 kawałki przegrzebków, 2 kawałki łososia i 4 małe kawałki boczku na drewniane szaszłyki.
4. Smażyć na gorącej i wysmarowanej oliwą patelni przez 2-3 minuty z każdej strony.
pikantne ziemniaki.
1. Obierz ziemniaki, umyj. Pokrój każdy ziemniak na 4 części.
2. Gotuj w podwójnym bojlerze, aż będzie średnio ugotowany.
2. Do miski włożyć ziemniaki z solą, pieprzem, skropić oliwą z oliwek, posypać suchym koperkiem i startym parmezanem. Dobrze wymieszać, ułożyć na pergaminie i piec w piekarniku w trybie grillowania na złoty kolor.
gotowe można podawać talerze i podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g