to warzywo ma owoce o wadze około 2-3 kilogramów, a czasami występują prawdziwe olbrzymy do 5 kilogramów. W porównaniu ze znaną nam rzodkiewką egzotyczna jest znacznie bardziej soczysta i słodsza, nie zawiera goryczy. Dlatego oryginalne przepisy są lubiane nie tylko przez dorosłych smakoszy, ale także przez dzieci. Ten produkt zawiera błonnik, potas, wapń i pektynę. Domowe dania z daikon normalizują trawienie, wzmacniają odporność i regulują funkcję żołądka.
Jak przygotować daikon, aby zachować wszystkie witaminy, pierwiastki śladowe i magiczne właściwości? Bardzo proste. Ten cudowny produkt nie jest kapryśny w gotowaniu i przechowywaniu, można go spożywać na surowo, gotować i solić. Szczególnie wykwintne rzodkiewki Japońskie uzyskuje się w marynacie z sosu sojowego i pikantnych ziół.
w kuchni orientalnej warzywo to podaje się do sushi, bułek i innych potraw z ryb i ryżu. A jeśli zmieszasz go z startą marchewką, ziołami i octem, otrzymasz pikantny sos do różnych sałatek. Ten produkt jest również dobry, ponieważ nie ogranicza wyobraźni kucharza, a jednocześnie jest łatwy do przygotowania.
47 kcal
1 day15 hours
Pikantne, ostre, jasne! Proste, ale niesamowicie smaczne!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Półprodukty
- Warzywa
- Słodkie
- Kasze i produkty zbożowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Z papryką
- Kuchnia azjatycka
- Przekąski zimne
- Kiszenie solenie
- Kiszenie
- Sos
- Z marchwi
- Z kapusty
- Z daikon
- Z cebula
- Mąka ryżowa
- Bez jajek
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier
- Z ryżu