porcja sałaty lodowej
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz rzodkiewkę, pokrój ją w kostkę, użyj łyżeczki lub specjalnej łyżki Noisette, aby wyciąć rdzenie.
gotuj już uformowane kostki w osolonej wodzie przez około trzy minuty. Schłodzić w wodzie i wysuszyć.
zetrzyj słodką paprykę (użyj koreańskiej tarki). W takim przypadku pocieramy Większość, a mniejszą odkładamy na dekorację.
drobno posiekaj ogórek, zieloną cebulę i krewetki.
wymieszaj śmietanę z musztardą, sól. Dodaj to do sałatki i wypełnij kostki, układając kawior na wierzchu. Udekoruj również słodką papryką.
gotuj już uformowane kostki w osolonej wodzie przez około trzy minuty. Schłodzić w wodzie i wysuszyć.
zetrzyj słodką paprykę (użyj koreańskiej tarki). W takim przypadku pocieramy Większość, a mniejszą odkładamy na dekorację.
drobno posiekaj ogórek, zieloną cebulę i krewetki.
wymieszaj śmietanę z musztardą, sól. Dodaj to do sałatki i wypełnij kostki, układając kawior na wierzchu. Udekoruj również słodką papryką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g