Kremowa zupa z wątróbki drobiowej i grzybów z ziemniakami

pyszna zupa wątrobowa, która jest również bardzo zdrowa!
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 9 g
tłuszcze 23 % 5 g
węglowodany 36 % 8 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

połowę porcji pieczarek, a także ziemniaków, wątroby i czosnku wkładamy do litrowego rondla i gotujemy.

gdy tylko ziemniaki zostaną ugotowane, wyjmij wszystkie produkty, zmiel je w blenderze w puree i włóż z powrotem.

drugą porcję pieczarek kroimy na ćwiartki i wkładamy do kremowej zupy. Dodaj pieprz, sól do smaku. Czekamy na gotowanie i zostawiamy na kolejne trzy minuty.

podaje się kremową zupę grzybową z posiekanymi ziołami i małym kawałkiem masła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy