owsianka owsiana

pyszne i zdrowe płatki owsiane po prostu rozpływają się w ustach! Jeśli się nie spieszę, może stać u mnie w trybie "podgrzewania" i 2, i 3 godziny. Ale rezultatem jest oszołomienie.
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 74 % 17 g
92 kcal
IG: 12 / 71 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
jeśli owsianka jest pilnie potrzebna, możesz gotować w trybie "ryż".
ale uwielbiam, gdy mleko w tej owsiance staje się lekko roztopione. Dlatego ustawiam czas na 20-25 minut, a po ugotowaniu w każdym razie daję owsiance możliwość stania w trybie podgrzewania przez co najmniej 30 minut, najlepiej 1 godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy