owsianka owsiana
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
jeśli owsianka jest pilnie potrzebna, możesz gotować w trybie "ryż".
ale uwielbiam, gdy mleko w tej owsiance staje się lekko roztopione. Dlatego ustawiam czas na 20-25 minut, a po ugotowaniu w każdym razie daję owsiance możliwość stania w trybie podgrzewania przez co najmniej 30 minut, najlepiej 1 godzinę.
ale uwielbiam, gdy mleko w tej owsiance staje się lekko roztopione. Dlatego ustawiam czas na 20-25 minut, a po ugotowaniu w każdym razie daję owsiance możliwość stania w trybie podgrzewania przez co najmniej 30 minut, najlepiej 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g