zupa-kharcho

pikantna, pikantna i bardzo wszechstronna zupa na każdy dzień! Do tradycyjnego dania kuchni gruzińskiej, zwanego zupą Kharcho, używa się polędwicy wołowej. Ktoś twierdzi, że taka zupa w Gruzji jest zrobiona z jagnięciny, ale to nie do końca prawda. Wołowina i wieprzowina są tam częściej spożywane.
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 14 g
tłuszcze 23 % 10 g
węglowodany 44 % 19 g
231 kcal
IG: 16 / 84 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.


  dla tradycyjnego gruzińskiego Dania zwanego zupą Kharcho przepis na gotowanie, który wykorzystuje polędwicę wołową. Ktoś twierdzi, że taka zupa w Gruzji jest zrobiona z jagnięciny, ale to nie do końca prawda. Wołowina i wieprzowina są tam częściej spożywane.

& nbsp; Jak zrobić zupę kharcho, o tym w kolejności. Mięso na zupę należy pokroić na małe porcje. Natychmiast musisz zalać je wodą (trzy litry wystarczą) i gotować do miękkości. Gdy mięso jest ugotowane, wlej ryż umyty wodą. Gotuj, aż ryż będzie w połowie ugotowany. Zupa kharcho przepis z jagnięciny, w tradycyjnej formie, ale można użyć innego mięsa.

posiekaj cebulę i usmaż na oleju roślinnym. Włóż do zupy-kharcho. Natychmiast włóż posiekane orzechy włoskie(nie zawsze wkładam orzechy). Wlać sos satsebeli lub sos tkemali. Jeśli nie ma ani jednego, ani drugiego, zastąp zwykłą pastą pomidorową(wystarczy 2 łyżki).

 wyciśnij czosnek, wymieszaj. Dodaj wszystkie suche przyprawy, dodaj pieprz (można również umieścić Adjiki). Pozostaw do gotowania na małym ogniu przez około sześć minut. Oceń przepis na zupę kharcho ze zdjęciem również na etapach gotowania.

  rozłóż świeże posiekane warzywa na talerzu przed podaniem. Teraz wiesz, jak gotować zupę kharcho.

  danie gotowe!


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g

Podobne przepisy