zupa-kharcho
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
dla tradycyjnego gruzińskiego Dania zwanego zupą Kharcho przepis na gotowanie, który wykorzystuje polędwicę wołową. Ktoś twierdzi, że taka zupa w Gruzji jest zrobiona z jagnięciny, ale to nie do końca prawda. Wołowina i wieprzowina są tam częściej spożywane.
& nbsp; Jak zrobić zupę kharcho, o tym w kolejności. Mięso na zupę należy pokroić na małe porcje. Natychmiast musisz zalać je wodą (trzy litry wystarczą) i gotować do miękkości. Gdy mięso jest ugotowane, wlej ryż umyty wodą. Gotuj, aż ryż będzie w połowie ugotowany. Zupa kharcho przepis z jagnięciny, w tradycyjnej formie, ale można użyć innego mięsa.
posiekaj cebulę i usmaż na oleju roślinnym. Włóż do zupy-kharcho. Natychmiast włóż posiekane orzechy włoskie(nie zawsze wkładam orzechy). Wlać sos satsebeli lub sos tkemali. Jeśli nie ma ani jednego, ani drugiego, zastąp zwykłą pastą pomidorową(wystarczy 2 łyżki).
wyciśnij czosnek, wymieszaj. Dodaj wszystkie suche przyprawy, dodaj pieprz (można również umieścić Adjiki). Pozostaw do gotowania na małym ogniu przez około sześć minut. Oceń przepis na zupę kharcho ze zdjęciem również na etapach gotowania.
rozłóż świeże posiekane warzywa na talerzu przed podaniem. Teraz wiesz, jak gotować zupę kharcho.
danie gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g