płatki owsiane gruszkowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
zagotuj sok jabłkowy w rondlu, dodaj płatki owsiane i gotuj owsiankę do miękkości( zgodnie z zaleceniami na opakowaniu).
Zetrzyj gruszkę i dodaj do owsianki.
Drugą gruszkę pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na maśle na złoty kolor. Posyp plasterki gruszki cynamonem i polej miodem. Podawaj owsiankę, układając na niej plastry pieczonej gruszki!
Możesz gotować w wodzie lub mleku!
Możesz też zrobić z bananem lub jabłkami!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g