płatki owsiane gruszkowe

Świetne płatki owsiane z gruszką - smakują dobrze od samego rana! dziennik
sigaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 76 % 22 g
111 kcal
IG: 36 / 64 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

zagotuj sok jabłkowy w rondlu, dodaj płatki owsiane i gotuj owsiankę do miękkości( zgodnie z zaleceniami na opakowaniu).
Zetrzyj gruszkę i dodaj do owsianki.
Drugą gruszkę pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na maśle na złoty kolor. Posyp plasterki gruszki cynamonem i polej miodem. Podawaj owsiankę, układając na niej plastry pieczonej gruszki!
Możesz gotować w wodzie lub mleku!
Możesz też zrobić z bananem lub jabłkami!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy