kasza manna z galaretką
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj gęstą kaszę mannę w mleku, a następnie ostudź, wbij jedno lub dwa jajka, dodaj cukier.
wszystko dobrze wymieszaj, uformuj kliny. Każdą biszkopt wrzucić do bułki tartej i usmażyć na patelni z obu stron
podawaj kliny manny z galaretką najlepiej. Możesz z dżemem lub kwaśną śmietaną.
wszystko dobrze wymieszaj, uformuj kliny. Każdą biszkopt wrzucić do bułki tartej i usmażyć na patelni z obu stron
podawaj kliny manny z galaretką najlepiej. Możesz z dżemem lub kwaśną śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g