ciasto witaminowe
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj buraki, marchew, jabłko, rzodkiewkę i jajka. Drobno posiekaj cebulę.
układaj na talerzu warstwami w następującej kolejności: buraki, cebula, jajko, majonez, marchew, rzodkiewka, jabłko, majonez.
możesz doprawić sałatkę kwaśną śmietaną, jak chcesz.
wygodne jest układanie warstw "wieżyczką" na nożu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g