zupa z puree z cukinii
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój pory w 2-3 centymetrowe kostki. Lekko podsmaż cebulę na oliwie z oliwek.
2. Następnie dodaj bulion, kostki ziemniaków i plastry cukinii do cebuli. Gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.
3. Warzywa razem z bulionem puree za pomocą blendera. W razie potrzeby dodaj trochę bulionu lub przegotowanej wody.
4. Ponownie podpal zupę, zagotuj i dodaj drobno posiekany ser topiony. Gotuj, aż ser całkowicie się stopi.
5. Teraz zupę można posolić, pieprzyć i dodać gałkę muszkatołową, majeranek do smaku.
6. Podawać posypane ziołami.
2. Następnie dodaj bulion, kostki ziemniaków i plastry cukinii do cebuli. Gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.
3. Warzywa razem z bulionem puree za pomocą blendera. W razie potrzeby dodaj trochę bulionu lub przegotowanej wody.
4. Ponownie podpal zupę, zagotuj i dodaj drobno posiekany ser topiony. Gotuj, aż ser całkowicie się stopi.
5. Teraz zupę można posolić, pieprzyć i dodać gałkę muszkatołową, majeranek do smaku.
6. Podawać posypane ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g