zupa z puree z cukinii

miłośnicy zdrowego odżywiania będą zachwyceni tą zupą! Zupa puree z cukinii z cukinii jest bardzo satysfakcjonująca ze względu na topiony ser i smaczna. Polecam skorzystać z tego przepisu, gdy cukinia jest dostępna.
SweetSacrificeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 56 % 10 g
węglowodany 22 % 4 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
1. Pokrój pory w 2-3 centymetrowe kostki. Lekko podsmaż cebulę na oliwie z oliwek.
2. Następnie dodaj bulion, kostki ziemniaków i plastry cukinii do cebuli. Gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.
3. Warzywa razem z bulionem puree za pomocą blendera. W razie potrzeby dodaj trochę bulionu lub przegotowanej wody.
4. Ponownie podpal zupę, zagotuj i dodaj drobno posiekany ser topiony. Gotuj, aż ser całkowicie się stopi.
5. Teraz zupę można posolić, pieprzyć i dodać gałkę muszkatołową, majeranek do smaku.
6. Podawać posypane ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Cukinia - 16   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy