Sałatka ze śledziem

bardzo apetyczny śledź w oryginalnym podwójnym futrze. Smacznie. Łatwo. Zwykła sałatka & quot; śledź pod futrem& quot;, rolka futra, możesz ozdobić nie do końca zwykle, to tylko jedna z opcji dekoracji sałatki śledziem.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 28 % 7 g
153 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.

zagotuj i ostudź warzywa i jajka.
zetrzyj jajka.

zetrzyj ziemniaki.

zmiażdż buraki i marchewki blenderem.
wymieszaj jedną część ziemniaków z burakami, drugą z marchewką.

drobno posiekaj cebulę, zalej wrzątkiem, dodając kilka kropli octu. Po 20 minutach spuść wodę, wyciśnij cebulę.

śledź obrać, drobno posiekać, wymieszać z cebulą.

rozłóż liść pita mieszanką buraków i ziemniaków, posmaruj majonezem na wierzchu.

połóż drugi arkusz chleba pita. Rozłóż połowę śledzia z cebulą.
połóż trzeci liść pita. Wlać starte jajka. Posmaruj majonezem.

połóż czwarty liść pita. Posmaruj mieszanką marchewkowo-ziemniaczaną, posmaruj majonezem na wierzchu.

połóż piąty liść pita. Rozłóż pozostałe śledzie z cebulą.
Rzuć chleb pita.

zawiń bułkę w szósty chleb pita.

za pomocą nici pokrój rolkę na małe kawałki. Umieść beczki na talerzu. Połóż kilka kawałków śledzia na wierzchu.

udekoruj wszystko koperkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy