Sałatka daikon z majonezem i jajkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj daikon i marchewki na grubej tarce.
zetrzyj jajka, odkładając połowę jajka do dekoracji.
daikon, marchewki i jajka wymieszać w salaterce, dodać majonez.
sól sałatkową, udekoruj i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g