skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.W naczyniu do gotowania kładziemy liście sałaty, po oddzieleniu grubych łodyg i rozdarciu liścia rękami do średniej wielkości. Jajka przepiórcze ugotować i obrać, podzielić na pół, ułożyć na liściach sałaty.
Krok 2:
2.Za pomocą obieraczki do warzyw lub noża odetnij skórkę ogórka w paski, aby uzyskać pasiasty ogórek. Pokrój ogórek na podłużne pręty i włóż do naczynia.
Krok 3:
3. Usuń filety ze śledzia, dokładnie sprawdź, czy nie ma małych kości, spróbuj pozbyć się filetów w jak największym stopniu. Pokrój filet na małe kawałki i włóż do naczynia.
Krok 4:
4. Dla piękna i smaku dodaj czerwoną i zieloną cebulę.
Krok 5:
5. Ostatnim akcentem jest śródziemnomorski dressing! Wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj 2 łyżki. l oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Polej naszą sałatkę sosem i wymieszaj .
Krok 6:
Gotowe ! Ciesz się sałatką-przystawką! Twój Stary Sam!
czy próbowałeś kiedyś wędzonego śledzia? A Sałatka śledziowa wędzona na zimno? Może to zabrzmieć dziwnie, ale przepis na to danie jest niezwykle prosty, a połączenie liści sałaty, jaj przepiórczych, świeżego ogórka i wędzonego śledzia pod śródziemnomorskim dressingiem, posypane startym twardym serem, zamienia ten zestaw w bardzo smaczną sałatkę, a może nawet oryginalną przekąskę, w zależności od sytuacji!
po przygotowaniu tej sałatki w końcu zrozumiesz, dlaczego istnieje śledź wędzony na zimno.
składniki:
śledź wędzony na zimno - 1 szt.;
liście sałaty ~ 200 g.;
ogórek średni owocowy 2-3 szt.;
jaja przepiórcze 8-10 sztuk;
cebula - 1/4 główki;
Piórko szczypiorku-1-2 szt.;
twardy ser - 20-30 g.
tankowanie:
sok z 1/2 cytryny;
oliwa z oliwek 3-4 łyżki stołowe;
sól, świeżo zmielony czarny pieprz
smacznego i miłych wakacji! To nie ostatni przepis w tym roku!Podczas świętowania przyjrzałem się już kilku dobrym przepisom dla Was, drodzy przyjaciele!
powierz swoje biurko staremu Samowi!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g