Sałatka z wędzonego śledzia z serem

pyszne, szybkie, łatwe!Sałatka i przystawka w jednym talerzu! Sałatka i przystawka w jednym naczyniu?! Łatwe! Sałatka z wędzonego śledzia jest idealna na świąteczny stół. Przygotuj się zaskakująco szybko, a komplementy od Gości nie będą długo czekać!
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 12 % 2 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.W naczyniu do gotowania kładziemy liście sałaty, po oddzieleniu grubych łodyg i rozdarciu liścia rękami do średniej wielkości. Jajka przepiórcze ugotować i obrać, podzielić na pół, ułożyć na liściach sałaty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2.Za pomocą obieraczki do warzyw lub noża odetnij skórkę ogórka w paski, aby uzyskać pasiasty ogórek. Pokrój ogórek na podłużne pręty i włóż do naczynia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Usuń filety ze śledzia, dokładnie sprawdź, czy nie ma małych kości, spróbuj pozbyć się filetów w jak największym stopniu. Pokrój filet na małe kawałki i włóż do naczynia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Dla piękna i smaku dodaj czerwoną i zieloną cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Ostatnim akcentem jest śródziemnomorski dressing! Wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj 2 łyżki. l oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Polej naszą sałatkę sosem i wymieszaj .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ! Ciesz się sałatką-przystawką! Twój Stary Sam!

czy próbowałeś kiedyś wędzonego śledzia? A Sałatka śledziowa wędzona na zimno? Może to zabrzmieć dziwnie, ale przepis na to danie jest niezwykle prosty, a połączenie liści sałaty, jaj przepiórczych, świeżego ogórka i wędzonego śledzia pod śródziemnomorskim dressingiem, posypane startym twardym serem, zamienia ten zestaw w bardzo smaczną sałatkę, a może nawet oryginalną przekąskę, w zależności od sytuacji!
po przygotowaniu tej sałatki w końcu zrozumiesz, dlaczego istnieje śledź wędzony na zimno.

składniki:
śledź wędzony na zimno - 1 szt.;
liście sałaty ~ 200 g.;
ogórek średni owocowy 2-3 szt.;
jaja przepiórcze 8-10 sztuk;
cebula - 1/4 główki;
Piórko szczypiorku-1-2 szt.;
twardy ser - 20-30 g.

tankowanie:
sok z 1/2 cytryny;
oliwa z oliwek 3-4 łyżki stołowe;
sól, świeżo zmielony czarny pieprz

smacznego i miłych wakacji! To nie ostatni przepis w tym roku!Podczas świętowania przyjrzałem się już kilku dobrym przepisom dla Was, drodzy przyjaciele!
powierz swoje biurko staremu Samowi!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy