Trzy sałatki z czerwonej ryby na świąteczny stół

Klucz do bogactwa i szczęścia na Nowy Rok! Udane przepisy na szybkie przygotowywanie świątecznych sałatek z czerwoną rybą wędzoną na zimno, które z pewnością pokochają wielu i mile zaskoczą ich smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 68 % 23 g
węglowodany 12 % 4 g
235 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować sałatki z czerwonej ryby wędzonej na zimno, przygotowujemy niezbędne produkty. Zaczynamy przygotowywać pierwszą sałatkę i na grubej tarce wcieramy jedno ugotowane jajko kurze na talerz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wcieramy wymaganą ilość sera we wspólny talerz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój połowę dużego pomidora w małą kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż pierwszą warstwę niewielkiej ilości pokrojonej w kostkę czerwonej ryby w porcji salaterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Robimy siatkę majonezu na wierzchu ułożonych warstwami kawałków ryby.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż warstwę startego jaja kurzego na wierzchu i zrób siatkę majonezu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż warstwę startego sera na wierzchu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wykonujemy kolejną siatkę majonezu na serze i układając warstwę pokrojonego w kostkę pomidora, pokrywamy go kolejną siatką majonezu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Udekoruj sałatkę gałązkami pietruszki na wierzchu i włóż salaterkę do lodówki na dwie godziny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Aby przygotować drugi rodzaj sałatki, drobno posiekaj zieloną cebulę do smaku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Bierzemy dwa ugotowane jaja kurze i oddzielamy żółtka od białek.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wcieramy białka i żółtka z dwóch jaj kurzych na płytce osobno.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zetrzyj na drobnej tarce wymaganą ilość sera odpowiedniego dla Ciebie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pierwsza warstwa w porcji salaterki rozłożyć białko jaja.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zrób siatkę majonezu na białku jaja.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż cienką warstwę pokrojonej w kostkę czerwonej ryby wędzonej na zimno.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż warstwę drobno posiekanej zielonej cebuli na wierzchu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozłóż warstwę startego sera na zielonej cebuli.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Drobno zetrzyj mrożone masło do smaku.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozłóż cienką warstwę pokrojonej w kostkę czerwonej ryby wędzonej na zimno na maśle.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozsmaruj żółtko na następnej warstwie na rybie.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Robimy siatkę majonezu na żółtku.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Udekoruj gotowaną sałatkę pokrojonymi na wierzchu krążkami czerwonej cebuli.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    W przypadku trzeciego rodzaju sałatki pokrój czerwoną cebulę na cienkie półpierścienie do smaku.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Pokrój czerwoną rybę na cienkie talerze w ilości niezbędnej do przygotowania sałatki i włóż do głębokiego talerza.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Dodaj marynowany imbir do talerza z rybą do smaku.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Dodaj również czerwoną cebulę pokrojoną w półpierścienie do wspólnego talerza.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Dopraw sałatkę olejem roślinnym według własnych upodobań.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki i usuń ją do zaparzenia przez dwie godziny.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Przenosimy zaparzoną i nasączoną aromatami sałatkę z talerza do miski sałatkowej.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

trzy sałatki noworoczne-już wymyśliłeś, co ugotujesz na Nowy Rok? Dania według tych przepisów wyglądają wspaniale na świątecznym stole, przynoszą bogactwo materialne, dobrobyt i sukces biznesowy! Czerwona ryba to magazyn witamin, pierwiastków śladowych, przeciwutleniaczy. Odmładza skórę, przywraca witalność, jest silnym afrodyzjakiem. W tych przepisach prawidłowo łączy się z innymi produktami z naszego menu, dzięki czemu jest w pełni przyswajalny i daje jasne doznania smakowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Marynowany imbir - 51   kcal/100g

Podobne przepisy