skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatki z czerwonej ryby wędzonej na zimno, przygotowujemy niezbędne produkty. Zaczynamy przygotowywać pierwszą sałatkę i na grubej tarce wcieramy jedno ugotowane jajko kurze na talerz.
Krok 2:
Wcieramy wymaganą ilość sera we wspólny talerz.
Krok 3:
Pokrój połowę dużego pomidora w małą kostkę.
Krok 4:
Rozłóż pierwszą warstwę niewielkiej ilości pokrojonej w kostkę czerwonej ryby w porcji salaterki.
Krok 5:
Robimy siatkę majonezu na wierzchu ułożonych warstwami kawałków ryby.
Krok 6:
Rozłóż warstwę startego jaja kurzego na wierzchu i zrób siatkę majonezu.
Krok 7:
Rozłóż warstwę startego sera na wierzchu.
Krok 8:
Wykonujemy kolejną siatkę majonezu na serze i układając warstwę pokrojonego w kostkę pomidora, pokrywamy go kolejną siatką majonezu.
Krok 9:
Udekoruj sałatkę gałązkami pietruszki na wierzchu i włóż salaterkę do lodówki na dwie godziny.
Krok 10:
Aby przygotować drugi rodzaj sałatki, drobno posiekaj zieloną cebulę do smaku.
Krok 11:
Bierzemy dwa ugotowane jaja kurze i oddzielamy żółtka od białek.
Krok 12:
Wcieramy białka i żółtka z dwóch jaj kurzych na płytce osobno.
Krok 13:
Zetrzyj na drobnej tarce wymaganą ilość sera odpowiedniego dla Ciebie.
Krok 14:
Pierwsza warstwa w porcji salaterki rozłożyć białko jaja.
Krok 15:
Zrób siatkę majonezu na białku jaja.
Krok 16:
Rozłóż cienką warstwę pokrojonej w kostkę czerwonej ryby wędzonej na zimno.
Krok 17:
Rozłóż warstwę drobno posiekanej zielonej cebuli na wierzchu.
Krok 18:
Rozłóż warstwę startego sera na zielonej cebuli.
Krok 19:
Drobno zetrzyj mrożone masło do smaku.
Krok 20:
Rozłóż cienką warstwę pokrojonej w kostkę czerwonej ryby wędzonej na zimno na maśle.
Krok 21:
Rozsmaruj żółtko na następnej warstwie na rybie.
Krok 22:
Robimy siatkę majonezu na żółtku.
Krok 23:
Udekoruj gotowaną sałatkę pokrojonymi na wierzchu krążkami czerwonej cebuli.
Krok 24:
W przypadku trzeciego rodzaju sałatki pokrój czerwoną cebulę na cienkie półpierścienie do smaku.
Krok 25:
Pokrój czerwoną rybę na cienkie talerze w ilości niezbędnej do przygotowania sałatki i włóż do głębokiego talerza.
Krok 26:
Dodaj marynowany imbir do talerza z rybą do smaku.
Krok 27:
Dodaj również czerwoną cebulę pokrojoną w półpierścienie do wspólnego talerza.
Krok 28:
Dopraw sałatkę olejem roślinnym według własnych upodobań.
Krok 29:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki i usuń ją do zaparzenia przez dwie godziny.
Krok 30:
Przenosimy zaparzoną i nasączoną aromatami sałatkę z talerza do miski sałatkowej.
Krok 31:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
trzy sałatki noworoczne-już wymyśliłeś, co ugotujesz na Nowy Rok? Dania według tych przepisów wyglądają wspaniale na świątecznym stole, przynoszą bogactwo materialne, dobrobyt i sukces biznesowy! Czerwona ryba to magazyn witamin, pierwiastków śladowych, przeciwutleniaczy. Odmładza skórę, przywraca witalność, jest silnym afrodyzjakiem. W tych przepisach prawidłowo łączy się z innymi produktami z naszego menu, dzięki czemu jest w pełni przyswajalny i daje jasne doznania smakowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Marynowany imbir - 51 kcal/100g