skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wybierz niezbędne produkty i niezbędne przyprawy do przygotowania koreańskiej sałatki coleslaw.
Krok 2:

Zaczynamy przygotowywać sałatkę od tego, że nie kroimy kapusty zbyt drobno i nie wkładamy jej do odpowiedniego pojemnika.
Krok 3:

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Krok 4:

Dodaj startą marchewkę do pojemnika na kapustę, dobrze ugniataj, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Krok 5:

Pokrój połowę papryki w dość cienkie paski.
Krok 6:

Pokrój świeży ogórek na cienkie półpierścienie.
Krok 7:

Po 30 minutach ponownie wyciśnij kapustę i wlej nadmiar płynu.
Krok 8:

Dodaj ogórki z papryką do pojemnika na kapustę.
Krok 9:

Dodaj do pojemnika do warzyw 1,5 łyżki. l. cukier i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:

Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
Krok 11:

Podgrzej patelnię z dodanymi do niej pięcioma łyżkami oleju roślinnego i rozłóż cebulę, którą mieszając podsmażamy.
Krok 12:

Wymieszaj w misce jedną łyżeczkę czarnej i pół łyżeczki czerwonej papryki, ugniataj 1 łyżeczkę kolendry tłuczkiem w moździerzu.
Krok 13:

Dodaj 4 zęby na patelnię do cebuli. czosnek wyciśnięty w prasie i lekko usmaż.
Krok 14:

Wlej przygotowane przyprawy na patelnię.
Krok 15:

Lekko usmaż wszystkie składniki na patelni, mieszając szpatułką.
Krok 16:

Rozłóż powstałą gorącą mieszaninę z patelni do pojemnika na sałatkę i dobrze wymieszaj, dodaj 1 łyżeczkę esencja octu, a następnie ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 17:

Po trzech godzinach podajemy gotowaną sałatkę do stołu. Życzę wszystkim smacznego, przyjaciele!
szybko i łatwo przygotowujemy pyszną, pikantną i pikantną sałatkę w stylu azjatyckim, która z pewnością podbije wszystkich!
podczas jedzenia kapusty z marchewką w języku koreańskim sok żołądkowy jest uwalniany, co pomaga poprawić trawienie i wzmocnić ściany naczyń krwionośnych.
podczas przygotowywania sałatki zachowane są wszystkie korzystne właściwości związane z surową marchewką.
kapusta, która jest częścią sałatki, ma właściwości wzmacniające i bakteriobójcze.
marchew zawiera witaminy: grupy B, A, C, E, K, PP oraz minerały: wapń, magnez, żelazo, chlor i fosfor.
nadmierne spożywanie marchewki z kapustą w stylu koreańskim może wywołać reakcję alergiczną, a także uszkodzić przewód pokarmowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g


